Latvijas Futbola federācija (LFF) ceturtdien, 3. oktobrī saņēma LFF biedru parakstītus iesniegumus ar lūgumu iekļaut 17. oktobra ārkārtas kongresa darba kārtībā vēl četrus jautājumus, kas skar uzticības balsojumus trim valdes locekļiem, kā arī par valdes pieņemto lēmumu par spēlētāju limitu Virslīgā.

Iesniegumi saņemti pirms LFF ārkārtas kongresa darba kārtības izziņošanas. Pēc iesnieguma pareizības pārbaudīšanas ierastajā procedūrā LFF prezidents Kaspars Gorkšs pievienoja aktuālos jautājumus darba kārtībā, lai izvairītos no vēl viena iespējamā kongresa sasaukšanas.

Biedru ierosinātie jautājumi izskatīšanai ārkārtas kongresā ir šādi:

  • Balsojums par LFF valdes locekļa Artura Gaideļa atcelšanu no amata;
  • Balsojums par LFF valdes locekļa Vadima Direktorenko atcelšanu no amata;
  • Balsojums par LFF valdes locekļa Aleksandra Isakova atcelšanu no amata;
  • Balsojums par šī gada 30. septembra valdes lēmuma, kas nosaka no 2020. gada līdz 2022. gadam spēlētāju limitu Virslīgas čempionātā 8+3, no kuriem uz laukuma vismaz 3 spēlētājiem ir jābūt Federācijas sagatavotajiem spēlētājiem, atcelšanu.

"Pirms ārkartas kongresa dienas kārtības izziņošanas saņēmām trīs biedru iesniegumus. Pārbaudījām tos un konstatējām, ka to saturs jeb prasības bija identiskas. Parakstu skaits bija pietiekošs, pārsniedz biedrību un nodibinājumu limuma noteiktos desmit procentus. Tāpēc, lai izvairītos no liekiem naudas tēriņiem divu ārkārtas kongresu rīkošanai, biedru prasības iekļāvām 17. oktobra ārkartas kongresa dienas kārtībā," paskaidroja Kaspars Gorkšs.