Sestdien, 30. septembrī, Elektrum Olimpiskajā centrā uz mākslīgā seguma laukuma sportiski, krāšņi un emocionāli aizritēja jubilejas – piektie - Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētie un Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Rīgas domes Izglītības un sporta departamenta atbalstītie Rīgas Futbola svētki 7-8 gadus veciem bērniem. Rekordlielajā pasākumā piedalījās vairāk nekā 200 puišu un meiteņu 45 dažādās komandās.

Bērnu festivāls jau tradicionāli tika organizēts Eiropas sporta nedēļas ietvaros ar galveno mērķi ieinteresēt futbolā, parādot šī sporta veida daudzpusību. „Piedalījās gan Rīgas un ārpus tās esošās komandas, pārstāvot bērnu un jauniešu klubus ar jau nelielu futbola pieredzi, gan Rīgas skolas, ar audzēkņiem ar minimālu vai nekādu futbola pieredzi. Ikviens šajā pasākumā tika aicināts spēlēt futbolu, izklaidēties un saņemt dāvanas,” stāsta pasākuma organizatore, RFF izpilddirektora vietniece Jevgeņija Obodņikova.

RFF prezidents Eduards Borisevičs papildina: „Mazajā jubilejā mums izdevās savākt ne tikai rekordlielu dalībnieku skaitu, bet organizēt visdažādākās un ļoti interesantas “stacijas” bērnu spēju pārbaudei, piesaistīt daudz jaunus un jau esošos partnerus kā Everest un Gutta sulas, Eskimos saldējums, Evelatus un Nuts for Kids, karsējmeitenes Baroneses un iluzionists Atjoms Koks, ekskluzīvas dekorācijas no Party Star Riga un svētku organizēšanas meistari Masters, Fantasy Park un LGK.LV, Komanda un Adidas, apsardzes firma Strong, kā arī uzaicināt vairākas futbolā pazīstamas un cienījamas personas kā Edgars Gauračs, Jurijs Žigajevs, Māris Verpakovskis un, protams, Riga FC talismans - lauva Rī.

RFF draudzīgais kolektīvs un daudzie brīvprātīgie, kas tika koordinēti sadarbībā ar LFF, centīgi strādāja, lai padarītu Rīgas Futbola svētkus par bērniem neaizmirstamu pasākumu, atstājot viņu sirdīs sporta karali – futbolu - uz visu mūžu. Bērnu festivālā netika aizmirsti arī klubu treneri, skolu sporta skolotāji, aktīvākie vecāki, kuri savā brīvajā laikā piesaistīja bērnus šim pasākumam. Ceru, ka vēl daudzi treneri, sporta skolotāji un vecāki turpmāk sekos šim piemērām un arvien biežāk un biežāk vedīs bērnus uz futbolu, un arvien vairāk un vairāk veltīs savu laiku bērnu audzināšanai caur futbolu.”

Video par pasākumu

Informāciju sagatavoja:
Eduards Borisevičs