Pirmdien, 30. septembrī, Rīgā notika LFF valdes kārtējā sēde. Tajā tika skatīti vairāki jautājumi un pieņemti būtiski lēmumi, viens no kuriem paredz, ka nākamgad Optibet virslīgas mačos katrai komandai vienlaikus laukumā būs jābūt vismaz trim valsts asociācijā sagatavotiem spēlētājiem (VASS), nevis pieciem, kā bija paredzēts pēc pērn pieņemtajiem lēmumiem.

Par valdes pieņemto lēmumu savu komentāru izteica LFF prezidents Kaspars Gorkšs: "LFF sporta departaments sniedza kvalitatīvu atzinumu, ka 8-3 sistēma negatīvi ietekmēs profesionāļu pāreju no jauniešu uz pieaugušo futbolu. Tas var radīt arī lielākus šķēršļus izlasei nākotnē, jo tas varētu novest pie maza spēlētāju skaita ar regulāru spēļu praksi virslīgas komandās. Seši valdes locekli, balsojot "par", ņēma vērā tikai dažu klubu intereses, nevis kopējās Latvijas futbola attīstības intereses. Tas, manuprāt, nav atbildīgs lēmums. Līdzšinējais plānveida pakāpeniskais ne VASS spēlētāju skaita palielinājums bija daudz izsvērtāks un rūpīgāk pārdomāts. Atbildīgs lēmums būtu tāds, kas tiktu pieņemts visas futbola sabiedrības interesēs. Lai tie seši valdes locekļi nu skatās acīs spēlētājiem, jauniešu treneriem un reģioniem un lai pamato, kā redz spēlētāja attīstību tikko pieņemtās sistēmas ietvaros! Bet to viņi, protams, nedarīs, jo tālāka problēmas risināšana tiek pārlikta uz federācijas pleciem."

Valdes sēdes gaitā netika skatīti iepriekš izziņotie jautājumi par 2019. un 2020. gada budžetu. Uz valdes sēdi uzaicinātā Ingrīda Latimira neatsaucās uzaicinājumam sniegt valdei informāciju par 2018. gada finanšu pārskatu. Darba kārtībā iestrādātais punkts par 2018. gada LFF Valdes protokola Nr. 16 lēmuma Nr. 3 atcelšanu beidzās ar lēmumu turpināt situācijas apzināšanu. Izmaiņas 1. un 2. līgas klubu sistēmā pašlaik nav pieņemtas.

Tāpat LFF valde uzklausīja Latvijas Nacionālās izlases galvenā trenera Slavišas Stojanoviča ziņojumu par līdz šim paveikto un lēma pieņemt to zināšanai, kā arī uzdodot trenerim pēc kvalifikācijas turnīra pēdējās spēles sagatavot ziņojumu par visu ciklu kopumā.

Plašāka informācija par LFF valdes sēdes gaitu un tajā pieņemtajiem lēmumiem sekos vēlāk līdz ar publicētu valdes sēdes protokolu.