Pagājušā gada 4. oktobrī panāktā vienošanās starp Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Salaspils novada pašvaldību par Salaspils stadiona futbola laukuma pārbūvi rit pēc plāna, pat apsteidzot grafiku. No 12. augusta ir atļauts uzsākt būvdarbus Salaspils stadionā. 

Ar katru gadu Salaspilī arvien vairāk attīstās sporta infrastruktūra, dodot iedzīvotājiem iespēju nodarboties ar ļoti daudz un dažādiem sporta veidiem. Mums ir sporta skola, halle, baseins, skeitparks, pludmales volejbola laukumi, āra trenažieri, aktīvās atpūtas laukumi vairākās novada vietās, stadions. Visos minētajos objektos regulāri tiek veikt lielāki un mazāki remontdarbi, tādējādi ne tikai uzturot tos kārtībā, bet arī uzlabojot. Tagad vērienīgu pārmaiņu priekšā ir stadions, kas ir uzbūvēts vairāk nekā pirms dekādes. Pērn oktobrī Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars un Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs parakstīja vienošanos par futbola laukuma modernizāciju, kas ļaus divu gadu laikā Pierīgas reģionā izveidot augsta līmeņa FIFA prasībām atbilstošu stadionu. Futbola federācija pašvaldībā vērsās ar apsveicamu iniciatīvu par saviem līdzekļiem dot pilnīgi jaunu modernu mākslīgo segumu, savukārt pašvaldība apņēmās divu gadu laikā paveikt apjomīgu stadiona infrastruktūras uzlabošanas darbu kompleksu, ieguldot aptuveni 600 tūkstošus eiro.  

Augusta sākumā būvuzņēmējam SIA KULK ir izdota atļauja uzsākt būvdarbus Salaspils stadionā. Tas nozīmē, ka no 12. augusta stadions apmeklētājiem ir slēgts. Pludmales volejbola laukums un ārā trenažieru zona apmeklētājiem būs pieejama visu remontdarbu laiku, taču jārēķinās, ka kādā laika posmā piekļuve var tikt ierobežota.

Projekta ietvaros paredzēts veikt Salaspils stadiona pārbūvi un šogad realizēt 1. kārtu, kurā ietilpst drenāžas un lietus kanalizācijas izbūve sporta laukumam, futbola laukuma un skrejceļu apgaismojuma balstu pamatu izbūve un futbola laukuma pamatnes sagatavošana. Savukārt Latvijas Futbola federācija veiks laukuma seguma ieklāšanu. Būvdarbu termiņš ir 3,5 mēneši bez futbola laukuma seguma ieklāšanas, ko veiks LFF.

Vēršam iedzīvotāju uzmanību, ka līdz 23. augustam ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, jo ir slēgts Ceru ielas posms no Zinību ielas apļa līdz Rubeņu ielai.

Informāciju sagatavoja:
Salaspils novada pašvaldība