UEFA Kontroles, Ētikas un Disciplinārlietu komisija 2019. gada 8. augustā lēma piešķirt desmit spēļu diskvalifikāciju no visiem UEFA organizētiem mačiem FK Ventspils ukraiņu vārtsargam Kostjantinam Mahnovskim (Kostiantyn Makhnovskyi) par rasisma izpausmēm 1. augusta mačā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā pret Gzira United no Maltas.

UEFA Kontroles, Ētikas un Disciplinārlietu komisija ar priekšsēdētāj Džimsu Stjerni Hansenu, iepazīstoties ar spēles galvenā tiesneša Torvaldura Arnasona (Thorvaldur Arnason, Islande) un oficiālā delegāta Oktaviāna Gogas (Octavian Goga, Rumānija) ziņojumiem, nolēma:

  • Rasisma izpausmju dēļ diskvalificēt FK Ventspils spēlētāju Kostjantinu Mahnovski uz desmit UEFA mačiem, kuros citādi viņš būtu tiesīgs piedalīties.
  • FK Ventspils nodrošina, ka spēlētājs ir personīgi informēts par šo lēmumu.

Šovasar UEFA izmeklēja iespējamos rasisma incidentus līdzjutēju izpildījumā Euro 2020 kvalifikācijas mačā 7. jūnijā Rīgā starp Latvijas un Izraēlas valstsvienībām. Izvērtējot LFF sagatavoto informāciju, UEFA nekādus sodus nepiemēroja. "Varu apsolīt, ka arī turpmāk uzmanīgi sekosim līdzi izlases mājas spēlēs un nacionālajās sacensībās notiekošajam no līdzjutēju uzvedības viedokļa, jo Latvijas stadioniem ir jābūt visiem draudzīgai vietai," pēc izmeklēšanas sacīja Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs.