Priekšlaicīgi par šī gada Latvijas pludmales futbola čempionāta uzvarētājiem kļuvuši Linden City BSC vīri, kuri izšķirošajā mačā ar 2:1 pārspēja BFC Spartaks Jūrmala. Tādējādi Linden City kļuva konkurentiem neizsniedzami. Toties cīņa par sudraba un bronzas godalgām vēl tikai priekšā.

Liepājnieki ceturtdien ar 2:1 pārspēja tuvākos sekotājus BFC Spartaks Jūrmala, un tā kā pastarīši FK TUC/Top Media atņēma punktus Grifs AG/Robežsardze – 4:6 pagarinājumā, kļuva konkurentiem neaizsniedzami. Teorētiski uz to brīdi atstatumu punktu ziņā līdz līderiem vēl varēja deldēt jau pieminētā Jūrmalas komanda, kā arī FK Zep/Forevers, taču pret abām šīm vienībām Liepājas komandai ir pozitīva bilance savstarpējās spēlēs.

Dienas otrajā mačā Linden City ar 9:0 sagrāva TUC/Top Media, un tā kā Zep/Forevers papildlaikā piekāpās Ludzas komandai (3:4), tad liepājnieku pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem sasniedzis jau deviņus punktus.

Pēdējā posmā 8. augustā toties izšķirsies vietu sadalījums no otrās līdz ceturtajai. Nedaudz labākās starta pozīcijās atrodas Spartaks Jūrmala un Zep/Forevers, kas par diviem punktiem apsteidz Grifs AG/Robežsardze, taču pēdējie visu var labot. Īpaši svarīgas būs spēles starp Jūrmalas un Ludzas komandām, tūdaļ pēc tam arī starp Spartaks Jūrmala un Zep/Forevers.

Ar astoņiem precīziem sitieniem piecos mačos rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā joprojām atrodas Nurutdins Mamadiejevs (Linden City BSC). Tikpat precīzu sitienu, taču sešās spēlēs arī Vladam Rimkus (Grifs AG/Robežsardze), bet pa sešiem vārtiem guvuši Giorgi Diakvinišvili (FK Zep/Forevers), Jans Peletskis un Sergejs Vasiļjevs (abi Linden City BSC).

Turnīra tabula

Vieta Komanda Sp. U Z Vārti Punkti
1. Linden City BSC 7 6 1 42:10 18
2. BFC Spartaks Jūrmala 6 3 3 23:24 9
3. Zep/Forevers 6 3 3 22:20 9
4. Grifs AG/Robežsardze 6 3 3 24:23 7
5. FK TUC/Top Media 7 1 6 15:49 3

2019. gada Latvijas pludmales futbola čempionātu un kausa izcīņu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vada Futbola Turnīru asociācija sadarbībā ar Jūrmalas domi.

Vairāk informācijas meklējiet mājas lapā www.turniri.lv, kā arī Facebook vietnē www.fb.com/bslatvia.