Par Latvijas kausa ieguvējiem pludmales futbolā otro gadu pēc kārtas kļuvuši Linden City BSC (Liepāja) futbolisti, kas finālā ar rezultātu 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) spraigā cīņā pārspēja FK TUC/Top Media (Rīga/Ropaži).

Aizvadītās nedēļas nogalē mājīgajā Liepājas pludmalē notika Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā ar 11 komandu piedalīšanos. Kausa izcīņa ierasti tika aizvadītas divos posmos. Vispirms priekšsacīkstēs komandas, ar izlozes palīdzību sadalītas četrās grupās, aizvadīja apļa turnīru, pēc kā visu apakšgrupu divas labākās komandas kvalificējās izslēgšanas spēlēm, sākot ar ceturtdaļfināla kārtu.

Priekšsacīkšu posmā pārsteigumi izpalika, jo play-off kvalificējās visi favorīti - Linden City BSC un A.B.A.kompānija no A grupas, FK Zep/Forevers un Pāvilosta no B grupas, NP/PFD un Beerhouse No1/BFC Spartaks no C grupas, kā arī FK TUC/Top Media un Grifs AG/Robežsardze no D grupas.

Arī ceturtdaļfināli aizritēja bez lieliem pārsteigumiem, ja vien par tādiem nevar uzskatīt novājinātās Grifs AG/Robežsardze vienības uzvaru 5:4 pār NP/PFD, kā arī FK TUC/Top Media ļoti pārliecinošo uzvaru 8:1 pār Beerhouse No1/BFC Spartaks.

Pusfinālos Linden City BSC ar 7:1 sagrāva Grifs AG/Robežsardze, bet FK TUC/Top Media ar 5:2 pieveica FK Zep/Forevers, līdz ar to abām uzvarētājām otro reizi iekļūstot kausa izcīņas finālā - FK TUC to paveica 2017. gadā, pēcāk ar 1:3 piekāpjoties Kreiss, bet Liepājas komandai tas izdevās pērn, ar 5:1 pārspējot Kreiss.

Finālā, pateicoties diviem vārtu guvumiem pirmajā trešdaļā, ar 2:0 pārāka izrādījās Linden City BSC vienība. Interesanti, ka neskatoties uz to, ka abu komandu rindās netrūka meistarīgu leģionāru, abus vārtus liepājnieku labā guva pašmāju spēlētāji – Maksims Seņs un Sergejs Vasiļjevs.

Uzreiz pēc finālmača tika pasniegts kauss un piemiņas medaļas uzvarētājiem, kā arī individuālās balvas dažādās nominācijās:

  • Labākais vārtsargs: Kaspars Žurovs (Linden City BSC)
  • Simpātiju balva: Artjoms Križanovskis (FK TUC/Top Media)
  • Labākais vārtu guvējs: Nuritdins Mamadiejevs (Linden City BSC) – 11 vārti
  • Labākais spēlētājs/MVP: Ivans Konstantinovs (FK TUC/Top Media)
  • Labākais treneris: Jegors Šaikovs (Linden City BSC)
  • Par ieguldījumu sporta veida attīstībā: Nikolajs Solovjovs (Linden City BSC)

Balvu par godīgu spēli ieguva kausa ieguvēji, kas piecos mačos nopelnīja tikai divas dzeltenās kartītes.

Jāpiebilst, ka šī bija jau piektā reize, kad kausa izcīņa notika Liepājā - kārtējo reizi pateicoties Liepājas domes atbalstam un Jāņa Proknera pūlēm.

Notiks Latvijas čempionāta trešais posms

Ceturtdien, 11. jūlijā, Majoru pludmalē tiks aizvadīts Latvijas pludmales futbola čempionāta trešais posms, kura ietvaros tiks aizvadītas piecas spēles, tai skaitā pirmā posma pārceltais mačs starp Grifs AG/Robežsardze un FK TUC/Top Media komandām.

Smagas cīņas sagaida pašreizējo čempionāta līdervienību FK Zep/Forevers, kurai jāaizvada spēles ar abiem tuvākajiem sekotājiem – plkst. 19:00 pret BFC Spartaks Jūrmala un plkst. 20:05 pret Linden City BSC. Jūrmalniekiem otrais mačs pret FK TUC/Top Media, kamēr Liepājas komanda savā pirmajā spēlē tiksies ar Ludzas Grifs AG/Robežsardze. Visbeidzot, noslēdzošajā mačā plkst. 21:10 savā starpā tiksies komandas, kas pagaidām cīnās bez punktiem – Grifs AG/Robežsardze pret FK TUC/Top Media.

Pēc diviem aizvadītiem posmiem ar pieciem precīziem sitieniem trīs mačos rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā izvirzījies Nurutdins Mamadiejevs (Linden City BSC), kam ar trim vārtiem divās spēlēs seko Edgars Rubenis (Grifs AG/Robežsardze) un Giorgi Diakvinišvili (FK Zep/Forevers).

Trešā posma spēļu kalendārs:

Laiks

Laukums

Pretinieki

19:00

I laukums

BFC Spartaks Jūrmala – FK Zep/Forevers

19:00

II laukums

 Grifs AG/Robežsardze – Linden City BSC

20:05

I laukums

 BFC Spartaks Jūrmala  – FK TUC/Top Media

20:05

II laukums

 FK Zep/Forevers – Linden City BSC

21:10

II laukums

Grifs AG/Robežsardze – FK TUC/Top Media

Turnīra tabula:

Vieta

Komanda

S

U

Z

Vārti

Punkti

1

FK Zep/Forevers

3

3

0

15:4

9

2

Linden City BSC

3

2

1

19:5

6

3

BFC Spartaks Jūrmala

3

2

1

15:15

6

4

Grifs AG/Robežsardze

2

0

2

7:10

0

5

FK TUC/Top Media

3

0

3

3:25

0

Notiks Jūrmalas kausa trešais posms

Sestdien, 13. jūlijā, Jūrmalas pludmales centrā Majoros notiks Jūrmalas kausa pludmales futbolā trešais posms. Komandas laipni aicinātas pavadīt brīvdienu sportiskā gaisotnē, samērojot spēkus ar citiem pludmales futbola entuziastiem.

Turnīrā var piedalīties ikviena komanda bez ierobežojumiem, pusstundu pirms posma sākuma uz vietas reģistrējoties sacensībām. Komandā katrā posmā sastāvā atļauts iekļaut līdz trim Latvijas pludmales futbola čempionāta Virslīgas spēlētājiem.

Atgādinām, ka pirmajā posmā triumfēja BFS Atlas Ropaži vienība, aiz sevis atstājot Beerhouse No1 un New Project komandas, bet otrajā posmā uzvarēja Kreiss, nākamās vietas uz goda pjedestāla ieņemot BFS Atlas Ropaži un Beerhouse No1 komandām.

Pēc otrā posma turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 12 vārtu guvumiem atrodas Edgars Rubenis (PFD) un Maksims Seņs (BFS Atlas Ropaži), bet astoņas reizes pretinieku vārtsargus pārspējis Pāvels Skalenko (BFS Atlas Ropaži).

Kopvērtējums:

Vieta

Komanda

1. posms

2. posms

3. posms

4. posms

Kopā

1

BFS Atlas Ropaži

30

25

 

 

55

2

Beerhouse No1

25

22

 

 

47

3

New Project

22

20

 

 

42

4

PFD

20

16

 

 

36

5

FK Zep/Forevers

18

17

 

 

35

6

Joga Bonita

15

18

 

 

33

7

Free

16

15

 

 

31

8

Baltic XL

17

14

 

 

31

9

Kreiss

 

30

 

 

30

10

VUSK Stolichnaja

14

 

 

 

14

2019. gada Latvijas pludmales futbola čempionātu un kausa izcīņu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada Futbola Turnīru asociācija sadarbībā ar Jūrmalas domi. Vairāk informācijas mājaslapā www.turniri.lv, kā arī Facebook vietnē.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija