Jau šo sestdien, 25. maijā, Jūrmalā, Majoros, sāksies Latvijas pludmales futbola sezona. Kā pirmās laukumā dosies Linden City BSC un RTU/Beerhouse No1 vienības, lai aizvadītu Superkausa spēli, bet tūdaļ pēc tam deviņas komandas metīsies cīņā par sezonas atklāšanas turnīra balvām.

Tradicionāli Superkausa spēlē tiekas iepriekšējās sezonas čempioni un kausa ieguvēji. Ja abus titulus izcīnījusi viena un tā pati komanda, tad cīņā par Superkausu iesaistās kausa izcīņas finālisti. Šogad situācija pavisam netipiska – abus titulus pērn izcīnīja Liepājas komanda, bet finālisti (un arī Latvijas čempionāta otrās vietas ieguvēji) Kreiss vienība diemžēl beigusi pastāvēt. Sacensību organizatoriskajā sapulcē tika pieņemts lēmums starp divām kausa izcīņas pusfinālistēm – RTU/Beerhouse No1 un FK TUC – priekšroku dot tai, kas ieņēma augstāku vietu čempionātā, proti – RTU/Beerhouse No1.

Pērn par Superkausa ieguvējiem kļuva jau pieminētā Kreiss vienība, kas aizraujošā mačā ar 5:2 (3:2, 1:0, 1:0) pārspēja citu Rīgas komandu FK TUC.

Superkausa spēle starp Linden City BSC un RTU/Beerhouse No1 vienībām sāksies plkst. 11:00. 

Superkausa vēsture:

Gads

Uzvarētājs

Finālists

Rezultāts

2013

Kreiss

Honda

5:4

2014

BFS/Skonto/Atlas

Kreiss

4:1

2015

Kreiss

Dinamo Lat

9:4

2016

Kreiss

RTU

7:6 (p.s.)

2017

RTU

Kreiss

8:2

2018

Kreiss

FK TUC

5:2

Uzreiz pēc Superkausa spēles sāksies tradicionālais sezonas atklāšanas turnīrs, kas šopavasar no Rīgas pārcēlies uz Jūrmalu, tādējādi zaudējot Rīgas kausa izcīņas nosaukumu. Plānots, ka turnīrā piedalīsies deviņas komandas - FK Spartaks, FK Zep/Forevers, Grifs AG/Robežsardze, FK TUC/Top Media, NP/PFD, Joga Bonita, Baltic XL, BFS Atlas/Ropaži un Pāvilosta.

Sacensību pirmajā kārtā komandas, sadalītas trīs apakšgrupās pa trim, aizvadīs viena apļa grupu turnīru. Pēc apakšgrupu rezultātiem visas vienības atkal tiks sadalītas trīs grupās, kuru ietvaros katra aizvadīs vēl divus mačus. Tādējādi visām komandām garantētas četras spēles. To garums – trīs reizes pa sešām minūtēm.

Latvijas čempionāta sākums (pirmais posms) plānots 13. jūnijā. Pašlaik dalību apstiprinājušas piecas komandas - Linden City BSC, FK Spartaks, FK Zep/Forevers, Grifs AG/Robežsardze un FK TUC/Top Media. Visas spēles notiks ceturtdienu vakaros Majoros sekojošos datumos - 13.06., 27.06., 11.07., 01.08. un 08.08.

Latvijas kauss šovasar tiks aizvadīts 6. un 7.jūlijā, kā pēdējos gados ierasts – Liepājas pludmalē.

Latvijas čempionāta 1. līgas (jeb Jūrmalas kausa) pirmais posms notiks 15. jūnijā. Šīs sacensības plānots aizvadīt sestdienās, bet finālposms paredzēts 10. augustā. Tajā pašā dienā tiks aizvadīta arī kausa izcīņa dāmu komandām. Savukārt pašmāju pludmales futbola sezona noslēgsies 18. augustā, kad ieplānoti divi vienas dienas turnīri – kausa izcīņa veterāniem no 35 gadu vecuma, ka arī nu jau tradicionālais IT kompāniju turnīrs.

Sacensību rīkotāji Latvijas pludmales futbola aktivitātēm piesaistījuši ģenerālsponsoru, par kuru kļuvis Taizemes dabisko zāļu un skaistumkopšanas produktu ražotājs Erawadee. Organizatori pauž, ka tas ļaus celt sacensību organizatorisko līmeni – iegādāties papildus elektroniskos tablo un teltis, nodrošināt bumbu padevējus visās spēlēs u.c. 

2019. gada Latvijas pludmales futbola čempionātu un kausa izcīņu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada Futbola Turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Jūrmalas domi.

Sacensību atbalstītāji - sporta preču veikals Komanda, SynotTip, Evolution Latvia, Splat, Beerhouse No1, Cēsu alus, dabīgais avotu ūdens Lielbāta, saldējums Eskimos un Forevers.

Vairāk informācijas mājaslapā www.turniri.lv, kā arī Facebook vietnē.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija