Ceturtdien, 9. maijā, notikušajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē ir atkāpušies trīs valdes locekļi - Juris Keišs, Vladimirs Žuks un Aleksandrs Starkovs, kurš valdē līdz šim darbojās bez balsstiesībām. Darbu tajā turpina LFF prezidents Kaspars Gorkšs, kā arī četri valdes locekļi - Vadims Direktorenko, Artūrs Zakreševskis, Aleksandrs Isakovs un Guntis Blumbergs, informē LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

LFF ģenerālsekretārs uzsver, ka šajos apstākļos saskaņā ar LFF statūtiem nepieciešamības gadījumā lēmumus var pieņemt Speciālā komiteja, kurā ietilpst prezidents un četri valdes locekļi. Tātad fakts, ka LFF valdi pašlaik veido tikai pieci balsstiesīgi locekļi, ikdienas darbu faktiski neietekmēs.

Iepriekš iesniegumus par atkāpšanos no LFF valdes locekļa pienākumu pildīšanas iesniedza arī Māris Verpakovskis un Žoržs Tikmers, kamēr viena gada termiņš LFF valdē kā pārejas perioda loceklim bez balsstiesībām un ar padomdevēja funkcijām noslēdzies Jānim Mežeckim. Visi minētie valdes locekļi savu lēmumu pamato ar nesenajā LFF kongresā federācijas biedru neapstiprināto valdes locekļu darba ziņojumu.

"Respektēju katra valdes locekļa pieņemto lēmumu, lai arī kāds tas nebūtu. Patlaban mūsu galvenā prioritāte ir turpināt LFF iesāktās pārmaiņas. Tieši tādēļ uzskatu, ka man kā prezidentam šādā brīdī pamest federāciju būtu bezatbildīgi. Turklāt balsojumi kongresos rāda, ka biedru atbalsts mūsu idejām pieaug. Tas dod motivāciju turpināt un veidot komandu, kas spēj saliedēti darboties," uzsver LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

LFF vadība drīzumā plāno lemt par ārkārtas kongresa sasaukšanu, kurā notiks jaunu valdes locekļu vēlēšanas uz vakantajām pozīcijām.