Pašmāju futbola treneri tiek aicināti apmeklēt Latvijas Antidopinga biroja (LAB) organizēto pirmo antidopinga konferenci, kas notiks 10. aprīlī Latvijas Universitātes Zinātņu mājā, Jelgavas ielā 3, Rīgā.

Pirmajā antidopinga konferencē tiks diskutēts par jautājumiem un aktualitātēm plašākā skatījumā - par antidopinga sistēmu, sportu, sabiedrības vērtībām un citiem dzīves aspektiem, lai turpmāk vairotu sabiedrības informētību un veicinātu iesaistīto pušu izpratni par savstarpējās sadarbības nozīmību. Tiks prezentēti SKDS pētījuma centra veikto pētījumu rezultāti par sabiedrības un sportistu attieksmi pret dopingu, par vērtībām, ko gūstam sportā un audzinām bērnos. Tiks prezentēta Patiesa Sporta ideja, kuras pamats ir uz vērtībām balstīta izglītības programma.

"Nevienam nav noslēpums, ka sports ar katru gadu paliek arvien dinamiskāks. Tas no sportistiem prasa paaugstinātu uzmanību ne tikai fiziskā līmenī, bet arī mentālā. Ir ļoti būtiski apzināties savas ikdienas aktivitātes, lai spētu uzturēt savu ķermeni un veselību atbilstoši augstā līmenī. Arvien vairāk sportā runā par dažādiem līdzekļiem un metodēm, kas palīdz sportistam ne tikai sagatavoties un sasniegt savus mērķus, bet arī nodrošināt efektīvu atjaunošanās procesu. Sportista izaugsme sākas bērnībā, no pirmajiem treniņiem - un sākotnējā informācija ir ļoti būtiska. Treneri ikdienā strādā ar bērniem, un mēs gribām redzēt augošu rezultātu. Bet to nav iespējams sasniegt bez zināšanām, kas izskanēs konferencē," pauž Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sporta medicīnas un pētniecības nodaļas vadītājs Artūrs Ivuškāns.

Plašāka informācija un reģistrēšanās dalībai konferencē ŠEIT.