C-LFF treneru izglītības kursu students Harijs Āboliņš uzvarējis Latvijas Olimpiskās akadēmijas (LOA) eseju konkursā un ieguvis galveno balvu - iespēju piedalīties Starptautiskās Olimpiskās akadēmijas 59. Starptautiskajā jauniešu sesijā no 1. līdz 15. jūnijam olimpisko spēļu dzimtenē Olimpijā, Grieķijā.

LOA organizētā eseju konkursa tēma bija "Spilgtākā personība (sportists, treneris, sporta skolotājs, vadītājs) vai notikums Latvijas sportā 100 gados", un Harijs konkursā izcīnīja pirmo vietu ar eseju par 1922. gada 24. septembra spēli starp Latviju un Igauniju, kas ir pirmā Latvijas vīriešu futbola izlases spēle.

"Ieraugot informāciju par šādu konkursu, nolēmu piedalīties un pastāstīt savu futbola stāstu. Mans mērķis nebija uzvarēt vai aizbraukt uz Grieķiju, vairāk vēlējos vienkārši izlikt savas domas uz papīra un izdarīt to sev. Tā kā esejas nebiju rakstījis vairāk nekā desmit gadus, savā darbā aprakstīju savu kaislību pret futbolu un to, cik lielu ietekmi tas ir atstājis uz mani, manu dzīvi un manu personību. Mans stāsts patiesībā vairāk bija par sportu kopumā - cik liela ietekme tam ir uz jebkuru no mums un cik citādāki mēs būtu, ja tā nebūtu mūsu dzīvēs," stāsta Harijs Āboliņš. "Tā kā tēma bija par kādu konkrētu notikumu vai cilvēku, izvēlējos Latvijas futbola izlases, manuprāt, pašu svarīgāko notikumu - 1922. gada 24. septembra spēli pret Igauniju."

"Grieķijā vēlos iegūt jaunas zināšanas un piedalīties aizraujošās diskusijās par sportu, kā arī turpināt nest futbola un Latvijas vārdu pasaulē. Vēlāk iegūto pieredzi, protams, būtu lieliski izmantot šeit mājās – Latvijā," piebilst Harijs. "Sports pašā pamatā vieno cilvēkus, tādēļ rēķinos, ka mana kaislība pret futbolu un pārējās pasaules jauniešu kaislība pret viņu sportu mums visiem palīdzēs vienam otram dot un iegūt maksimāli daudz."

Latvijas Futbola federācija (LFF) apsveic Hariju ar uzvaru konkursā un novērtē Latvijas futbola vēsturei izrādīto cieņu!