Ar U-12 vecuma grupas spēlēm pielikts punkts Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezonai, šī vecuma Elites grupas konkurencē čempionu titulu nosargājot AFA Olaine komandai.

U-12 vecuma grupā (2007./2008. gadā dzimušās futbolistes) šosezon, līdzīgi kā Latvijas jaunatnes čempionātā, komandas sadalītas Elites un Attīstības grupās. Katrā no tām spēlēja pa sešām komandām, kur pēc viena apļa cīņām sekoja izslēgšanas mači. Tur automātiski pusfinālā bija iekļuvušas katras grupas divas labākās komandas, pārējām četrām izspēlējot ceturtdaļfināla kārtu.

Elites grupas izslēgšanas mačos 23. martā Jaunolainē AFA Olaine pusfinālā ar 5:2 apspēlēja SK Super Nova komandu, bet finālā pēc atspēlēšanās ar 2:1 uzvarēja Rīgas Futbola skola-1 komandu. Savukārt spēlē par bronzas medaļām SK Super Nova ar 3:2 pārspēja SK Imanta/Talsu NSS futbolistes, kuras mača gaitā divas reizes prata atspēlēt vienu vārtu deficītu.

Par čempionāta labāko spēlētāju tika nosaukta Madlēna Godiņa (Rīgas Futbola skola-1), bet Aleksandra Torgošova (AFA Olaine) saņēma labākās vārtsardzes balvu. Komandu rindās par labākajām spēlētājām tika nosauktas Nikola Preijere (AFA Olaine), Anna Belova (Rīgas Futbola skola-1), Keitija Čipinska (SK Super Nova), Sindija Antāne (SK Imanta), Adriāna Judina (Liepājas Futbola skola) un Uma Upīte (FS Metta).

Savukārt dienu vēlāk turpat Jaunolainē medaļas sadalīja U-12 Attīstības grupas komandas, kur labākā izrādījās FK Dinamo Rīga vienība. Vispirms pusfinālā tā ar 1:0 pārspēja Rīgas Futbola skola-2 futbolistes, bet finālā ar 4:0 apspēlēja arī FK Iecava meitenes. Bronzas medaļas kaklā kāra Babītes SK komanda, kas noslēdzošajā mačā uzvarēja Rīgas Futbola skola-2 vienību ar 3:0.

Šajā konkurencē turnīra labākās spēlētājas balvu saņēma Nikola Pinčuka (FK Dinamo Rīga), bet viņas komandas biedrene Nikola Jelšina tika nosaukta par labāko vārtsardzi. Labāko komandu spēlētāju balvas ieguva Valērija Frolova (FK Dinamo Rīga), Rendija Baltrušaite (FK Iecava), Līva Šteinberga (Babītes SK), Valerija Jolkina (Rīgas Futbola skola-2), Jekaterina Haritonova (Ilūkstes NSS), Laura Kallase (Viļānu NSS/Dekšāres).

Salīdzinot ar pērno sezonu, komandu skaits, kas piedalījās Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā, bija samazinājies līdz 55, tomēr audzis klubu skaits, kuru komandas piedalās sacensībās, un tas liecina par arvien plašāku un nemainīgi augošu Latvijas meiteņu futbola ģeogrāfiju. Vēl 2016. gadā čempionātā spēkus samēroja kopumā 39 komandas, aizpagājušajā sezonā to skaits pieauga līdz 51 vienībai, bet pērn čempionāta dalībnieku skaits bija bagātinājies par vēl 12 komandām, sasniedzot 63.

Čempionāta Pirmajā un Otrajā divīzijā spēkojās meitenes, kas dzimušas 2004. gadā un vecākas, U-14 grupā – 2005./2006. gadā dzimušās, U-12 grupā – 2007./2008. gadā dzimušās, bet U-10 grupā – 2009./2011. gadā dzimušās.

Čempionāta spēles šosezon uzņēma sporta zāles Rīgā, Spuņciemā, Maltā, Talsos, Olainē, Jaunolainē, Babītē un Iecavā.