Par Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā SynotTip 2018./2019. gada Rīgas telpu futbola čempionāta uzvarētāju iepriekšējā nedēļā kļuva DSV vienība, kas izšķirošajā vadošās jeb D apakšgrupas mačā ļoti spraigā duelī ar rezultātu 3:2 pieveica Bettend.com. Līdz ar šo zaudējumu pēdējā atkrita uz trešo vietu, bet sudraba godalgas ieguva FK Rīnūži/Grifs AG.

Iepriekšējās nedēļas vidū notikušajā zelta mačā DSV futbolistiem pirmās vietas nosargāšanai pietika arī ar neizšķirtu, kamēr Bettend.com derēja tikai un vienīgi uzvara. Mihails Skuratovičs jau otrajā minūtē atklāja rezultātu, uz ko DSV puslaika turpinājumā atbildēja ar trāpīgiem Igora Krilova un Vitālija Laužela raidījumiem. Pēc pārtraukuma sāncenses apmainījās pa vienam vārtu guvumam (Mihails Ivanovs un Vitālijs Ziļs), minimālu 3:2 pārsvaru līdz pat tiesneša beigu svilpei saglabājot DSV, kas tādējādi nodrošināja zelta medaļas šajā Rīgas čempionāta sezonā.

Tikmēr uz otro vietu, apsteidzot Bettend.com (32), pacēlās FK Rīnūži/Grifs AG (34), kas sezonu noslēdza ar iespaidīgu 18:2 sagrāvi pār viena vīra skaitliskajā mazākumā visu maču spēlējušo Futbola Parks/LSPA. Pieci trāpīgi raidījumi uzvarētāju rindās Andrejam Ņikitinam, četri Sergejam Redkinam, bet trīs – Mihailam Čebotarjovam.

Uzreiz aiz vadošo vienību trijnieka ierindojās RTU/Viesulis (24), kas sezonu pabeidza ar 3:4 neveiksmi cīņā ar NAPALM, savukārt D grupas pārējās vietās izkārtojās attiecīgi Pafbet.lv (22), Futbola Parks/LSPA (20), NAPALM (17), USB (12) un FK Zep/Forevers (9).

Rīgas čempionāta otrā etapa E grupā, kur dalībnieces sadala 10.-15. pozīciju kopējā vērtējumā, kā arī Cerību kausa trofeju, jau iepriekš pirmo vietu bija nodrošinājusi Rīgas Pašvaldības Policija (22), otrajā pozīcijā ierindojās FC Raita (19), kas sacensības pabeidza ar tehnisko zaudējumu pret FK Kadaga (0:10), bet nākamās vietas ieņēma attiecīgi Baltic International Bank (18), FK Kadaga (15), Industrial Steel Group (9) un FK Stopiņi/LAS (4).

F grupā, kā ziņots, pirmo vietu un Cerību kausa trofeju izcīnīja Olaine (22), kas par trim punktiem apsteidza 20 punktus sakrājušās Evolution Latvia un RegVardy/Anzāģe, bet noslēdzošajās pozīcijās ierindojās attiecīgi AVANTEX (12), Estoty/JOMA TEAM (7) un OSK Ostnieks (5).

Savukārt G grupā, kur bez Cerību kausa trofejas sadalīšanas arī notiek spēkošanās par 22.-27. pozīciju turnīra kopvērtējumā, triumfēja FK Reinards/Ropaži (27), atstājot aiz sevis LJA (24), LSPA (13), FK Reinards/Ropaži 2 (10), Līgatne/Zeit (7) un Baldone (7).

Visbeidzot, H grupā, kur spēkus samēroja trīs pēc pirmā etapa rezultātiem vājākās Rīgas čempionāta dalībnieces, uzvaru jau iepriekš bija garantējusi EUROLOGI/GiftPrint.LV (12), kas aiz sevis atstāja FC Maskachka (4) un FC PETROW STAR (1).

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Bettend.com uzbrukuma līderis Aleksejs Bespalovs, kura rēķinā 58 trāpīgi raidījumi, 41 reizi pretinieku vārtsargus sarūgtināja Renārs Pastars (RTU/Viesulis), bet 40 reizes – Vitālijs Ziļs (Bettend.com). Visasāko uzbrukumu sacensībās apliecināja bronzas medaļniece Bettend.com, kas guva 188 vārtus (vidēji 5,5 vārti spēlē), bet Fair-Play nominācijā kā korektākā komanda sezonu noslēdza vien deviņus brīdinājumus nopelnījusī FC Maskachka.

Kopumā šajā sezonā tika aizvadītas 402 spēles (trīs no tām ar kādas komandas tehnisko uzvaru) un gūti 3080 vārti.

Visu laureātu sveikšana notiks 23. martā no plkst. 20:00 naktsklubā un karaoke bārā Friends, Elizabetes ielā 55, Rīgā.

Kā ziņots, pērn par Rīgas čempionāta spēcīgākās jeb Elites līgas uzvarētāju kļuva JakoSport&Graanul Pellets, otro vietu izcīnīja Betend.com, bet trešo – DSV Transport.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija