Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs 13. februārī Talsos tiekas ar vietējā novada pašvaldības vadību, turpinot reģionālo vizīšu sēriju.

Viesojoties dažādu pilsētu pašvaldībās un tiekoties gan ar pilsētu un novadu pašvaldību vadītājiem, gan vietējās sporta dzīves pārstāvjiem, LFF prezidents lūko apzināt vietējās futbola aktualitātes un vajadzības. Kaspars Gorkšs ar pilsētu un novadu vadības pārstāvjiem šajās tikšanās reizēs diskutē par potenciālajiem futbola attīstības virzieniem un sadarbības iespējām, kas paver plašākas futbola izaugsmes izdevības Latvijas reģionos.

Tikšanās reizēs īpaša uzmanība tiek veltīta LFF realizētajai klubu ilgtspējīgas attīstības atbalsta programmai, kas tās otrajā etapā piedāvā plašas finansējuma piesaistes iespējas LFF biedriem. Programma izveidota, lai veicinātu LFF stratēģisko mērķu realizēšanu Latvijas teritorijā, nodrošinot konsultatīvu atbalstu un līdzfinansējumu klubu stratēģisko plānu izstrādei un realizēšanai. Tādējādi tiek veicināta klubu un sporta skolu ilgtermiņa stabilitāte un attīstība.

"Viens no mūsu galvenajiem stratēģiskajiem uzdevumiem ir futbola piesaistes un iesaistes veicināšana, rūpējoties, lai cilvēku skaits, kas ikdienā sauc sevi par daļu no Latvijas futbola, būtu nemainīgi augošs – bērni, jaunieši, vecāki, seniori, klubi, pašvaldības, citas organizācijas, brīvprātīgie un vēl virkne dažādu citu aktīvistu. Mums ir ne tikai jāgādā par futbolā jau esošo cilvēku attīstības iespējām, bet arī par arvien jaunu futbolā ieinteresēto cilvēku piesaistīšanu. Ciešs kontakts ar pašvaldībām un sporta dzīves cilvēkiem mūsu valsts reģionos ir būtiski svarīgs, lai attīstība šajā virzienā neapstātos un turpinātu augt," pauž Kaspars Gorkšs.

Iepriekš šogad līdzīgas tikšanās īstenotas ar pašvaldību vadītājiem Ludzā, Krāslavā, Salacgrīvā, Bauskā, Limbažos, Liepājā, Ropažos, Tukumā, Valkā, Stopiņos un Preiļos, bet citas reģionālās vizītes ieplānotas jau tuvākajā laikā.