Šonedēļ apmācības uzsākusi pirmā no divām 2019. gada C-LFF licences treneru grupām, kas pirmajā tikšanās reizē aplūkoja tādas tēmas kā ievads profesijā, trenera filozofija un darba akcenti.

Šī studentu grupa mācības turpinās līdz augusta ievadam, satiekoties 12 mācību dienās Rīgā un divās Staicelē. Līdzās tam augustā norisināsies eksāmena kārtošana, bet pirms tam arī prakses nodarbības minigrupās, diplomdarbu aizstāvēšana un prakses aizstāvēšana. Šogad C-LFF apmācību programmā iekļauta jauna prasība – sava spēles modeļa izstrādāšana un aizstāvēšana.

Šajā studentu grupā mācības uzsākuši 17 licences pretendenti – Harijs Āboliņš, Ivans Ģēģers, Antons Jemeļins, Arvis Juzups, Ģirts Karlsons, Jānis Kleperis, Ģirts Kreics, Nora Krevņeva-Baibakova, Vitālijs Kudrjašovs, Kristaps Kristiāns Lauskis, Kārlis Puriņš, Mārtiņš Rubļevskis, Oļegs Semjonovs, Mārtiņš Solovjakovs, Romāns Šimanovskis, Marija Voronova un Jurijs Žigajevs.

"Pirmā mācību diena bija izdevusies! Studenti ir ļoti atvērti, aktīvi, smaidīgi un gatavi trenera profesijas izaicinājumiem. Viens no mūsu uzdevumiem šajā kursā būs apvienot futbolistu pieredzi un futbola entuziastu enerģiju. Esmu pārliecināts, ka šis kurss būs sportiska radošuma pilns. Mūs gaida pakāpenisks un ļoti interesants darbs," akcentē kursa vadītājs Kirils Buravcevs.

Latvijas Futbola federācija (LFF) pauž gandarījumu par nemainīgi lielo interesi iegūt C-LFF licenci un novēl topošajiem treneriem izmantot visas iespējas, kuras dod apmācības ar futbola zināšanām un dažādām pieredzēm piesātinātā vidē.

Šīgada otrā C-LFF licences studentu grupa savu mācību darbu uzsāks februāra vidū.