Par Komanda.lv 1. līgas čempionāta finālposma labāko spēlētāju nosaukts 17 gadus vecais vārtsargs Ivans Dubodelovs, kurš palīdzēja BFC Daugavpils/Progress komandai kļūt par sacensību uzvarētāju.

Turnīra finālposmā četras spēcīgākās pamatsacensību komandas savā starpā izspēlēja vēl vienu apli, noskaidrojot galējo vietu izkārtojumu kopvērtējuma tabulā. Ivans Dubodelovs šajā posmā palīdzēja savai komandai uzvarēt visās trīs spēlēs, savos vārtos ielaižot divas bumbas.

Gados jaunais vārtsargs bija viens no trim BFC Daugavpils/Progress komandas spēlētājiem, kurš piedalījās visās 25 aizvadītās sezonas spēlēs. Vērtējot laukumā pavadīto minūšu skaitu, viņš šajā statistikas rādītājā bijis savas vienības līderis. Sezonas garumā čempionvienība 25 mačos savos vārtos ielaida kopumā 14 bumbas, kas ir labākais rādītājs turnīrā.

Mēneša labākais spēlētājs tiek noteikts līdzjutēju, Latvijas Futbola federācijas (LFF) un veikala Komanda kopējā balsojumā. Uzvarētājs balvā iegūst dāvanu karti pirkumiem veikalā Komanda un īpašu piemiņas velti.

Līdzjutēju balsojuma labāko trijniekā vietu izpelnījās Dmitrijs Silovs no Rēzeknes FA/BJSS (26%), Šuma Nagamatsu no SK Super Nova (22%) un Guntars Silagailis no Rēzeknes FA/BJSS (10%).

Vadoties pēc līdzjutēju balsojumam izvirzītajiem spēlētājiem un komandu snieguma, finālposma simboliskajā izlasē iekļauti Ivans Dubodelovs, Raivis Skrebels, Valerijs Afanasjevs, Alans Koadiu un Vugars Askerovs no BFC Daugavpils/Progress, Oskars Deaks, Šuma Nagamatsu un Edgars Kārkliņš no SK Super Nova, Vladimirs Mukins un Kristers Eduards Švāns no FK Tukums 2000/TSS, kā arī Dmitrijs Silovs no Rēzeknes FA/BJSS.

Aprīlī par mēneša labāko spēlētāju turnīrā tika atzīts FK Tukums 2000/TSS vienības ukraiņu leģionārs Oleksandrs Čunihovskis, maijā pie šī goda tika Daniils Hvoiņickis no SK Super Nova, jūnijā balvu ieguva Aleksejs Grjaznovs no RTU FC/Skonto Academy, jūlijā tā pienācās Rēzeknes FA/BJSS pārstāvim Kjosejam Satakem, augustā par labāko kļuva Vugars Askerovs no BFC Daugavpils/Progress, septembrī laurus plūca SK Super Nova komandas gruzīnu viesspēlētājs Giorgijs Gogolašvili, savukārt oktobrī balvu saņēma FK Auda futbolists Silvestrs Tamenieks.