Latvijas Futbola federācijas (LFF) Attīstības projektu vadītājs Renārs Krīgers uzsācis apmācības jaunā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) izglītības programmā, kas aptver līderību futbolā un tā menedžmentu (Diploma in Football Leadership and Management – angļu val.).

UEFA DFLM programma piedāvā bagātināt savas zināšanas tiem vadības pozīcijās strādājošajiem UEFA dalībvalstu federāciju pārstāvjiem, kuri pirms tam veiksmīgi absolvējuši futbola pārvaldības jeb CFM (Certificate in Football Management – angļu val.) izglītības programmu. DFLM uzskatāms kā Eiropas futbola vides nākamais izglītības pakāpiens pēc CFM sertifikāta iegūšanas. Savukārt pēc DFLM kvalifikācijas iegūšanas tiek piedāvāta plaši atzītā MESGO (Executive Master in Sport Governance – angļu val.) programma, kas paredzēta UEFA dalībvalstu federāciju augstākā līmeņa vadītājiem.

Ikgadējo programmu, kuru klātienē un attālināti pasniedz dažādu Eiropas vadošo izglītības iestāžu eksperti, veido zinības tādos segmentos kā projekta koncepta izveidošana, projekta plānošana un prezentēšana, pārrunu prasmes un vadība.

"Eiropas futbola vidē allaž tiek gādāts par futbolā strādājošo profesionāļu izaugsmes iespējām. Tā ir prakse, kas gadu laikā ieguvusi ļoti plašus mērogus un veiksmīgi tiek realizēta arī Latvijā. LFF ir ne tikai aktīva UEFA piedāvāto izglītības programmu dalībniece, piedāvājot celt savu kvalifikāciju gan federācijas, gan vietējo klubu un futbola organizāciju cilvēkiem, bet ir arī proaktīva starptautisko izglītības programmu realizētāja, ko apliecina šogad iegūtā iespēja virknei pašmāju futbola darboņu nodrošināt dalību UEFA CFM programmā," izceļ Renārs Krīgers. "Paldies LFF un UEFA par iespēju savulaik absolvēt CFM programmu un tagad uzsākt savas gaitas arī DFLM mācībās! Iespēja pilnveidoties futbola vidē vairo mūsu darba kvalitāti un tuvina dažādos Latvijas futbola attīstības segmentus Eiropas augstākajam līmenim."

Tāpat kā šogad Latvijā notikušie UEFA CFM kursi, šī apmācību programma norisinās Lozannas Universitātes paspārnē un ļauj dalībniekiem iekļauties Eiropas kredītpunktu pārneses un uzkrāšanas sistēmā (ECTS).