Gatavojoties UEFA Nāciju līgas spēlēm pret Kazahstānu un Andoru, #11vilki jeb Latvijas nacionālā futbola izlase pirmdien, 12. novembrī, aizvadīja jau otro kopīgo treniņu. Komandai pievienojušies visi ārzemēs spēlējošie futbolisti, kam aizvadītajā nedēļas nogalē bija spēles savu klubu rindās. Jāatzīmē, ka pirmo reizi valstsvienības treniņu savās mājās pirmdien laipni uzņēma futbola kluba Jelgava jaunizveidotā treniņu bāze Kārklu ielā.

Ņemot vērā to, ka UEFA Nāciju līgas abas spēles novembrī pret Kazahstānu un Andoru paredzētas uz mākslīgā seguma laukuma, #11vilki arī savā nometnē trenējas tieši uz šāda seguma futbola zālāja. Kā jau ziņots, komandas galvenā trenera Miksu Pātelainena rīcībā ir 24 futbolisti, tostarp, četri vārtsargi. Savu pirmo nometni kopā ar nacionālo izlasi karjerā aizvada vārtsargs Roberts Ozols, kā arī futbolisti Antonijs Černomordijs un Aleksejs Saveļjevs.

“Šeit, Jelgavā, apstākļi ir patiešām fantastiski. Treniņu bāzē ieklāts pilnīgi jauns mākslīgā seguma futbola laukums. FK Jelgava tikai nesen ir atklājusi šo bāzi, kas vienlaikus ir nozīmīga investīcija gan kluba galvenās komandas, gan arī jaunatnes sistēmas attīstībai. Mūsu komandai šajā nometnē treniņi uz kvalitatīva mākslīga seguma laukuma ir nozīmīgi, lai pēc iespējas sekmīgāk sagatavotos spēlēm pret Kazahstānu un Andoru,” šādi pirms pirmdienas treniņa, komentējot Jelgavas kluba bāzē esošos apstākļus, norādīja valstsvienības galvenais treneris Miksu Pātelainens.

“Šī mums ir tikai ceturtā kopīgā treniņnometne, un mēs vēlamies spert jaunus soļus mūsu attīstībā katru reizi, kad esam kopā. Šajā nometnē mums jau bija viens kopīgs atjaunošanās treniņš svētdien Rīgā, kurā režīms bija atvieglots, jo puiši tikko atgriezās pēc spēlēm klubu rindās. Mums ir jāpārliecinās par to, lai futbolisti pienācīgi atjaunotos pirms varētu ar pilnu sparu ķerties klāt jaunam treniņprocesam ar mērķi sagatavoties ceturtdienas mačam pret Kazahstānu, uz kuru šobrīd ir vērts galvenais mūsu uzsvars. Arī šodien treniņa intensitāte vēl nebūs liela, taču mēs jau pakāpeniski esam sākuši strādāt pie tiem taktiskajiem momentiem, kurus centīsimies izmantot Astanā” norādīja Miksu Pātelainens.

“Apzināmies, ka mums ir slikta situācija Nāciju līgas turnīra tabulā. Bēdīgi, ka pašlaik esam vienā līmenī ar Andoru... Tāpēc mums tagad priekšā ir divas spēles, kur ir jāpierāda pretējais. Protams, mēs nevaram vairāk izkļūt no grupas, tomēr mūsu komandas mērķis ir pierādīt šajās spēlēs, ka esam labāki par pārējām komandām,” pirms došanās uz Kazahstānu un Andoru norādīja Roberts Uldriķis, piebilstot, ka spēlēšana uz mākslīgā seguma laukuma viņam nebūs nekas neparasts. “Šveicē mums sanāk bieži mainīt segumu, jo čempionātā trīs klubi ikdienā spēlē tieši uz mākslīgā laukuma, tostarp, pašreizējā čempionvienība BSC Young Boys. Domāju, ka arī pārējiem spēlētājiem tas nebūs jaunums. Uzskatu, ka segums nebūs pats svarīgākais faktors šajos divos mačos,” piebilst FC Sion kluba uzbrucējs.

“Pret Kazahstānu izbraukumā būs jāspēlē ātrāk, tostarp, pretuzbrukumos. Laukumā būs ātrāk jākustina bumba. Jāizmanto tas, ka mums ir ātri futbolisti! Mūsu uzdevums gaidāmajās spēlēs būs atgriezties mājās ar maksimālo punktu skaitu. Izlasē vienmēr ierodos ar maksimālu gatavību. Ja būšu sastāvā, izdarīšu visu, kas no manis atkarīgs un kas būs manos spēkos, lai palīdzētu komandai,” šādi pirms gaidāmajām spēlēm izteicās valstsvienības uzbrucējs Artūrs Karašausks, kurš otro pusi sezonas pavadīja Kazahstānas čempionāta klubā FC Akzhayik Uralsk.

Valstsvienības nākamais treniņš paredzēts otrdien, 13. novembrī, plkst. 17.30 (medijiem atvērtas būs pirmās 15 minūtes). Ja laikapstākļi būs nelabvēlīgi, šis treniņš tiks pārcelts uz plkst. 12.15 Elektrum Olimpiskā centra hallē, Rīgā. Uz Astanu komanda dosies ar tiešo reisu no Rīgas starptautiskās lidostas trešdien, 14. novembrī, plkst. 9.00.

#11vilki gaitām nometnes laikā varēs sekot līdzi arī LFF.lv mājaslapā un LFF oficiālajos sociālo tīklu kontos TWITTERINSTAGRAM un FACEBOOK.