Sestdien, 3. novembrī, iespējams, tiks kronēta jaunā Komanda.lv 1. līgas čempionvienība, ko savu līdzjutēju priekšā lūkos izdarīt BFC Daugavpils/Progress futbolisti.

Pamatturnīra četras labākās komandas, ņemot līdzi visus iepriekš izcīnītos punktus, sezonas izskaņā savā starpā izspēlē vēl vienu apli, noskaidrojot komandu galējo izkārtojumu kopvērtējumā. Otrajā posmā sestdien tiks aizvadītas otrās kārtas cīņas, kas abas sāksies plkst. 14:00. Līderi BFC Daugavpils/Progress uzņems savus galvenos konkurentus SK Super Nova pašu laukumā stadionā Celtnieks, bet OC Rēzekne mākslīgā seguma laukumā vietējā Rēzeknes FA/BJSS komanda mērosies spēkiem ar FK Tukums 2000/TSS. Mačs no Daugavpils tiešraidē būs vērojams Sportacentrs.com translācijā.

Daugavpils komandai pašlaik ir piecu punktu pārsvars pār SK Super Nova, kas nozīmē, ka čempionu titula nodrošināšanai tai sestdien pietiks ar punktu. Tikmēr SK Super Nova, lai saglabātu izredzes uz pirmās vietas ieņemšanu, gaidāmajā mačā nepieciešama tikai un vienīgi uzvara. Viesi sev jau ir garantējuši vismaz otro pozīciju.

Kā zināms, pirmās vietas ieguvēji iegūs tiesības 2019. gadā sacensties Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādu iespēju divās pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas septītās pozīcijas īpašnieci.

Daugavpils komanda spīdoši aizvadījusi pamatturnīra otro apli, uzvarot visās 11 tā spēlēs. Līdz šim pēdējo reizi BFC Daugavpils/Progress punktus zaudējusi 28. jūlijā Tukumā (0:1), bet kopš tās dienas svinētas 12 uzvaras. Astoņas no tām izcīnītas, savus vārtus atstājot neskartus. Tikmēr SK Super Nova futbolisti zaudējuma rūgtumu nav izjutuši kopš 2. septembra spēles tieši pret daugavpiliešiem (1:2), turpinājumā iekrājot desmit panākumus un vienu neizšķirtu. Pirms tam abu komandu pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē Daugavpilī laukuma saimnieki bija pārāki ar 3:0.

Citviet Tukuma un Rēzeknes komandas jau zina, ka sezonu noslēgs attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā. Rēzekniešu kontā ir četri zaudējumi pēc kārtas, bet tukumnieku – pieci. Šosezon Tukumā mājinieki viesus no Rēzeknes apspēlēja ar 3:2, bet pēcāk Rēzeknē turienes pārstāvji revanšējās ar 2:1.