Komanda.lv 1. līgas čempionātā noslēgušās 22 pamatturnīra kārtas, pēc kurām četras labākās vienības, ņemot līdzi visus pamatturnīra spēļu rezultātus, savā starpā aizvadīs vēl pa trim mačiem, nosakot galīgo izkārtojumu kopvērtējuma tabulā. Pirmā no trim otrā posma spēļu kārtām notiks 27. oktobrī Daugavpilī un Olainē.

Vispirms plkst. 13:00 Daugavpils stadionā Celtnieks tiksies pirmajā vietā esošā BFC Daugavpils/Progress komanda un ceturtās pozīcijas īpašnieki Rēzeknes FA/BJSS, bet plkst. 18:00 Olaines pilsētas stadionā spēkiem mērosies otrajā un trešajā vietā esošās SK Super Nova un FK Tukums 2000/TSS vienības.

Abas spēles tiešraidē būs vērojamas Sportacentrs.com interneta tiešraidē, bet mačs no Daugavpils tiks translēts arī Sportacentrs.com televīzijas kanālā.

BFC Daugavpils/Progress komanda jau šajā kārtā var garantēt pirmo vietu un čempionu titulu. Pašlaik tai ir piecu punktu pārsvars pār SK Super Nova vienību, kas kā vienīgā daugavpiliešus vēl var apsteigt, kā arī pārsvars pār saviem konkurentiem savstarpējās spēlēs. Jā pēc sestdienas spēlēm BFC Daugavpils/Progress komandas handikaps attiecībā pret SK Super Nova pieaugs līdz vismaz sešiem punktiem, Latgales pārstāvji būs garantējuši pirmo vietu.

Kamēr Rēzeknes vienība vairs nevar pakāpties augstāk par trešo vietu, Tukuma futbolisti saglabā cerības apsteigt SK Super Nova un izcīnīt otro vietu, un tas sestdien Olainē sola ļoti izšķirošu cīņu, jo uzvaras gadījumā laukuma saimnieki var garantēt kādu no pirmajām divām pozīcijām. Kā zināms, 1. līgas čempionvienība iegūst tiesības nākamajā sezonā spēlēt Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādu iespēju divās pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas septītās pozīcijas īpašnieci.

Daugavpils komanda spīdoši aizvadījusi pamatturnīra otro apli, uzvarot visās 11 tā spēlēs. Līdz šim pēdējo reizi BFC Daugavpils/Progress punktus zaudējusi 28. jūlijā Tukumā (0:1), bet kopš tās dienas svinētas tikai un vienīgi uzvaras. Astoņas no tām izcīnītas, savus vārtus atstājot neskartus. Tikmēr rēzekniešu kontā ir trīs zaudējumi pēc kārtas, kas pamatturnīra izskaņā viņiem ļāva piektās vietas ieguvējus FK Auda apsteigt tikai par diviem punktiem. Abas komandas maijā Rēzeknē cīnījās neizšķirti 1:1, bet septembrī Daugavpilī mājinieki triumfēja ar 4:2.

SK Super Nova futbolisti zaudējuma rūgtumu nav izjutuši kopš 2. septembra spēles pret daugavpiliešiem (1:2), turpinājumā iekrājot deviņus panākumus un vienu neizšķirtu. Savukārt FK Tukums 2000/TSS komanda ir zaudējusi jau četros mačos pēc kārtas, šajā periodā atkāpjoties no pirmās pozīcijas līdz trešajai. Gan maijā Olainē, gan augustā Tukumā šo vienību dueļos ar 1:0 pārāka bija SK Super Nova.