Latvijas 2. līgas čempionāta 2018. gada sezonas finālā iekļuvušas FK Krāslava un FC BetLanes komandas. Gaidāmās finālspēles laukuma saimnieki tiks noteikti ar izlozes palīdzību, bet mača norises laiks un vieta tiks paziņoti atsevišķi.

Abas komandas kļuvušas par čempionāta finālposma savu apakšgrupu uzvarētājām, tādējādi iekļūstot finālā. Pirms tam finālposmam bija kvalificējušās reģionālo sacensību uzvarētājas – pa vienai no Vidzemes (FK Limbaži), Latgales (FK Krāslava), Rīgas (FC BetLanes) un Ziemeļaustrumiem (FK Madona/FFL), kā arī divas no apvienotā Kurzemes/Zemgales čempionāta (FK Karosta un FK Kauguri/JSS).

A apakšgrupā pa četriem punktiem iekrāja gan FK Krāslava, gan FK Limbaži, kas savā starpā cīnījās neizšķirti 1:1. Pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu starpībai, pirmo vietu ieņēma Krāslavas pārstāvji. Savukārt B apakšgrupā FC BetLanes abus savus konkurentus apspēlēja pārliecinoši, katrā no mačiem gūstot pa sešiem vārtiem.

Komanda, kas kļūs par 2. līgas čempioni, iegūs tiesības 2019. gada sezonā sacensties Komanda.lv 1. līgas čempionātā.

Pērnā gada 2. līgas finālā Daugavpili pārstāvošā LDz Cargo/DFA komanda savā laukumā ar 2:0 uzvarēja Rīgas pārstāvi Monarhs/Flaminko. Vēl pirms gada Grobiņas stadionā tikās vietējā Grobiņas SC komanda no Kurzemes reģiona un SK Cēsis no Vidzemes reģiona, dramatiskā cīņā papildlaikā uzvaru svinot Grobiņas SC pārstāvjiem. Pirms tam divas sezonas pēc kārtas 2. līgas čempionātā uzvarēja FC Caramba Rīga futbolisti no galvaspilsētas.

--

Foto: FC BetLanes