Nedēļas nogalē Smiltenē, Tukumā, Gulbenē, Staicelē, Rēzeknē un Preiļos notiks Komanda.lv 1. līgas čempionāta 20. kārtas spēles. Īpaši būtiskas cīņas sagaida Rēzeknes un Preiļu laukumus, kur tiksies kopvērtējumā līdzās esošas vienības.

FK Smiltene/BJSS – JDFS Alberts

Abām komandām līdz sezonas beigām atlikušas trīs spēles, kuru noslēgumā tās ieņems kādu no 5.-8. vietai. Pašlaik labākā situācijā ir smiltenieši, kuri ir sestie, kamēr rīdzinieki seko divas pozīcijas zemāk un četrus punktus nopakaļus. Pirmajā aplī Rīgā šajā duelī pārliecinoši labāki ar 7:2 bija laukuma saimnieki. Smiltenes komandai šis būs otrais mačs trīs mājas spēļu sērijā, kas pirms nedēļas tika iesākta ar 3:3 neizšķirtu pret citu galvaspilsētas pārstāvi RTU FC/Skonto Academy. Tikmēr JDFS Alberts pašlaik aizvada četru izbraukuma spēļu sēriju, kuras ietvaros līdz šim izcīnīti trīs punkti.

  • 06/10 | 14:00 | Tepera stadions, Smiltene

FK Tukums 2000/TSS – RTU FC/Skonto Academy

Tukumnieki iepriekšējā kārtā pēc sezonas trešā zaudējuma šķīrās no ilgstoši ieņemtās pirmās vietas un tagad par punktu atpaliek no daugavpiliešiem. Tikmēr Rīgas pārstāvji ir piektie un kā vienīgie vēl saglabā teorētiskas izredzes iespraukties labāko četriniekā, kas pēc 22. kārtām aizvadīs vēl trīs savstarpējās spēles. Gaidāmā mača viesi nav uzvarējuši pēdējās divās cīņās pēc kārtas, bet pirmajā aplī viesiem no Tukuma tika zaudēts ar 1:3.

  • 06/10 | 14:00 | Tukuma pilsētas stadiona mākslīgais laukums

Balvu Sporta centrs – FK Auda

Kamēr FK Auda, kas atrodas septītajā pozīcijā, jau zina, ka sezonu pabeigs ne augstāk par piekto un ne zemāk par astoto vietu, Balvu Sporta centrs ir iesaistīts ļoti saspringtā cīņā par izdzīvošanu. Balvu futbolistiem atlikuši vēl divi mači, kas abi notiks Gulbenē, un pašlaik vien labāki rezultāti savstarpējās spēlēs tiem ļauj trīs pēdējo vietu īpašnieku starpā neatrasties noslēdzošajā pozīcijā. Mājinieki piedzīvojuši četrus zaudējumus pēc kārtas, bet Ķekavas futbola vīri var lepoties ar divu uzvaru sēriju un 7:0 vārtu starpību. Septiņus vārtus FK Auda guva arī jūlijā, kad abas komandas tikās Ķekavā (7:2), un toreiz četras reizes izcēlās Staņislavs Pihockis.

  • 06/10 | 14:00 | Gulbenes pilsētas stadions

FK Staiceles Bebri – BFC Daugavpils/Progress

Tieši Staiceles komanda pašlaik ir tā, kas noslēdz kopvērtējuma tabulu, tomēr atšķirībā no līdzās esošajām divām vienībām tai vēl atlikuši trīs mači, divi no kuriem notiks savā laukumā. Sestdien jāmērojas spēkiem ar kopvērtējuma līderiem no Daugavpils, kuriem pirmajā aplī tika zaudēts ar 0:8. Bebri laukumu kā zaudētāji atstājuši nesenākajās četrās spēlēs, bet daugavpilieši bauda astoņu panākumu sēriju.

  • 06/10 | 16:00 | MTC Staicele

Rēzeknes FA/BJSS – SK Super Nova

Ļoti nozīmīga spēle abām komandām, it īpaši, ja pieņem, ka tās abas ierindosies labāko četriniekā. SK Super Nova to ir garantējusi un pašlaik ir trešā piecus punktus aiz līderiem, kamēr rēzeknieši šādai iespējai ir ļoti tuvu. Ceturtajā pozīcijā esošie Latgales pārstāvji saviem sestdienas pretiniekiem pašlaik zaudē piecus punktus un par astoņiem apsteidz RTU FC/Skonto Academy. Četrus panākumus pēc kārtas guvušie SK Super Nova futbolisti noslēguši trīs spēļu sēriju savā laukumā, bet Rēzeknes FA/BJSS identisku sēriju noslēgs sestdien, un arī viņi tās laikā līdz šim ir tikai uzvarējuši, ieskaitot pirms nedēļas gūto panākumu pār tukumniekiem (2:1). Pirmajā aplī Olainē viesi nenosargāja divu vārtu pārsvaru, SK Super Nova noslēdzošo 13 minūšu laikā gūstot četrus vārtus un triumfējot ar 4:2.

  • 06/10 | 16:00 | OC Rēzekne mākslīgais laukums

Preiļu BJSS – Grobiņas SC

Ļoti izšķiroša spēle gan Preiļu BJSS, kas atrodas noslēdzošajā trijniekā, gan Grobiņas SC, kas ir devītā un svētdien var arī matemātiski garantēt izvairīšanos no pēdējās pozīcijas ieņemšanas. Laukuma saimniekiem šis būs priekšpēdējais sezonas mačs un pēdējais savā laukumā, kurā tiem trīs punkti ir nepieciešami kā ēst. Pretējā gadījumā komandas tālākais liktenis, visticamāk, vairs nebūs vien pašu rokās. Kā zināms, komanda, kas turnīrā ieņems pēdējo vietu, šķirsies no vietas līgā. Mājinieku kontā ir astoņi zaudējumi pēc kārtas, tomēr pirms nedēļas Preiļu BJSS bija ļoti tuvu pārsteigumam mačā pret SK Super Nova (2:3). Tikmēr Grobiņas komanda sezonas izskaņu aizvada labi, pēdējo trīs maču ietvaros gūstot divus panākumus gan pār Staiceles, gan Balvu pārstāvjiem. Jānim Jēkabsonam gūstot trīs vārtus, pirmajā aplī Grobiņas SC viesus no Preiļiem apspēlēja ar 5:2.

  • 07/10 | 16:00 | Preiļu novada BJSS stadions

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.