Sestdien Komanda.lv 1. līgas čempionātā norisināsies visas sešas 19. kārtas spēles, kuru ietvaros kopvērtējuma līderi FK Tukums 2000/TSS viesosies pie labu formu uzņēmušās Rēzeknes FA/BJSS komandas. Šis mačs tiešraidē būs vērojams Sportacentrs.com pārraidē. Līdz pamatturnīra beigām atlikušas četras kārtas, pēc kurām četru pirmo vietu ieguvējas savā starpā aizvadīs vēl pa trim spēlēm, līdzi ņemot visu pamatturnīra spēļu laikā iekrātos punktus. Pašlaik vietu labāko četriniekā jau ir garantējušas Tukuma un Daugavpils vienības.

FK Auda – FK Staiceles Bebri

Laukuma saimnieki pašlaik ir iesaistīti saspringtā cīņā par 5.-8. vietu, kamēr viesi atrodas kopvērtējuma noslēdzošajā pozīcijā. Tiesa, viens panākums bebrus var pacelt pat līdz devītajai vietai, tāpēc katrs iegūts un zaudēts punkts abām komandām ir ļoti būtisks. FK Auda pirms nedēļas pārtrauca četru zaudējumu sēriju, kad arīdzan savā laukumā ar 3:0 apspēlēja citu lejasgala vienību Grobiņas SC. Tikmēr Staiceles pārstāvji pēdējās desmit spēlēs spējuši iekrāt tikai vienu punktu, septiņos no šiem mačiem paliekot bez gūtiem vārtiem. Jūnijā savā laukumā FK Staiceles Bebri spēja atņemt Ķekavas futbolistiem divus punktus, cīnoties neizšķirti 1:1.

  • 29/09 | 14:00 | Audas stadions, Ķekava

Grobiņas SC – Balvu Sporta centrs

No turnīra tabulas viedokļa gaidāmās kārtas, iespējams, būtiskākā spēle abām komandām, jo abas pašlaik dala kopvērtējuma četras noslēdzošās vietas. Grobiņas futbolisti ir devītie, bet Balvu komanda atrodas divas pozīcijas zemāk un vienu punktu iepakaļus. Jāņem gan vērā, ka Balvu Sporta centram atšķirībā no Grobiņas vienības šosezon atlikušas vairs tikai trīs spēles. Līdzīgi svarīgā spēlē Grobiņas SC pirms divām nedēļām savā laukumā ar 4:3 uzvarēja staiceliešus, bet Balvu futbolisti, kuriem šī būs pēdējā sezonas spēle viesos, pēdējoreiz uzvarēja septembra pirmajā dienā Preiļos (1:0). Pirmajā aplī Balvos šo komandu tikšanās noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

  • 29/09 | 16:00 | Grobiņas pilsētas stadions

Rēzeknes FA/BJSS – FK Tukums 2000/TSS

Savā starpā tiekoties divām pirmā četrinieka komandām, šīs spēles iznākumam var būt būtiska loma abu vienību visas sezonas iznākumam. Tukuma futbolisti ir pirmie ar divu punktu pārsvaru pār sekotājiem, bet Rēzeknes pārstāvji atrodas ceturtajā vietā, kur bauda sešu punktu handikapu. Četras no piecām pamatturnīra noslēdzošajām spēlēm rēzeknieši aizvada savā laukumā, turklāt nesenāko deviņu maču nogrieznī Latgales pārstāvji laukumu kā zaudētāji atstājuši tikai vienreiz. FK Tukums 2000/TSS līdz šim šosezon uzvarējuši visus pretiniekus, izņemot tikai SK Super Nova, kuriem zaudēts abās tikšanās reizēs ar vienādu rezultātu 0:1. Rēzekniešus viņi pirmajā aplī apspēlēja ar 3:2.

  • 29/09 | 16:00 | OC Rēzekne mākslīgais laukums

FK Smiltene/BJSS – RTU FC/Skonto Academy

Šajā mačā spēkiem mērosies divas komandas, kas visreālāk pretendē uz ielaušanos labāko četriniekā, tāpēc abām nepieciešama tikai uzvara – rīdzinieki ir piektie sešus punktus aiz kārotās robežas, bet smiltenieši atrodas pozīciju zemāk un vēl divus punktus nopakaļus. Galvaspilsētas pārstāvji bija iekrājuši sešu bezzaudējumu sēriju, piecos mačos pēc kārtas nosargājot savus vārtus neskartus, bet beigas šim veiksmīgajam nogrieznim pienāca pirms nedēļas, kad ar 0:1 tika zaudēts daugavpiliešiem. Arī FK Smiltene/BJSS uzvaras svin regulāri, nesenākajos astoņos mačos panākumus un zaudējumus dalot uz pusēm. Pirmajā aplī šo komandu tikšanās reizē gan galvastiesu pārāki bija rīdzinieki – 5:0.

  • 29/09 | 16:00 | Tepera stadions, Smiltene

BFC Daugavpils/Progress – JDFS Alberts

Kopš jūlija beigās Tukumā piedzīvotā zaudējuma Daugavpils komanda turpinājumā iekrājusi septiņas uzvaras pēc kārtas, piecās no šīm cīņām savos vārtos nevienu bumbu tā arī neielaižot. Līdz ar to Latgales futbolisti turpina pakaļdzīšanos līderiem, kas sola ļoti aizraujošu sezonas izskaņu. Tagad gan sērija jāturpina pret komandu, kas pirmajā aplī bija ciets rieksts, jo Rīgā tika svinēta grūtā cīņā iegūta uzvara ar 2:1. JDFS Alberts pašlaik ir astotā labākā komanda turnīrā, esot piecu punktu attālumā no piektās vietas. Rīdziniekiem šis būs otrais mačs četru izbraukuma spēļu sērijā, kas tika uzsākta veiksmīgi ar 1:0 panākumu Staicelē.

  • 29/09 | 16:00 | Stadions Celtnieks, Daugavpils

SK Super Nova – Preiļu BJSS

Gaidāmās kārtas vienīgā spēle, kurā ir ļoti izteikts favorīts uz uzvaru. Laukuma saimnieki ir ļoti tuvu tam, lai būtu nodrošinājuši vietu labāko četriniekā, tomēr zināms, ka ar to komandas ambīcijas neaprobežojas. SK Super Nova pašlaik atrodas trešajā vietā piecu punktu atstatumā no daugavpiliešiem un piecus punktus priekšā rēzekniešiem, bet Preiļu BJSS cīnās par izdzīvošanu – desmitā vieta un vēl trīs atlikušas spēles, no kurām divas jāaizvada viesos. Latgales pārstāvji pašlaik meklē izeju no septiņu zaudējumu sērijas, kuras ietvaros pretinieku vārtsargs pārspēts tikai vienā spēlē, bet mājinieku kontā ir trīs panākumi pēc kārtas ar kopējo vārtu starpību 19:1. Jūnijā Preiļos šo komandu duelī viesi bija pārāki ar 6:0. Kā ierasts, SK Super Nova nodrošina savu mājas spēļu tiešraides internetā.

  • 29/09 | 18:00 | Olaines pilsētas stadions

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.