Sestdien, 15. septembrī, notiks visas sešas Komanda.lv 1. līgas čempionāta 17. kārtas spēles, kuru uzmanības centrā būs Latgales derbijs starp BFC Daugavpils/Progress un Rēzeknes FA/BJSS komandām. Šo maču tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com pārraidē.

Grobiņas SC – FK Staiceles Bebri

No turnīra tabulas viedokļa abām komandām ļoti svarīga cīņa par punktiem un izdzīvošanu kopvērtējuma lejasgalā, jo mājinieki pašlaik ir atrodami tabulas pēdējā ailītē, kamēr viesi ir pozīciju augstāk un divus punktus priekšā. Grobiņas komandai šī būs ceturtā spēle pēc kārtas savā laukumā, un līdz šim līdzjutēji ar iegūtiem punktiem nav iepriecināti. Kopumā zaudējumu sērija Grobiņas SC futbolistiem ir septiņus mačus gara. Arī Staiceles vienība ar sekmēm pēdējā laikā nevar lepoties, jo nesenākajās astoņās spēlēs izcīnīts tikai punkts. Tiesa, tas iegūts pret vieniem no līderiem SK Super Nova (2:2). Tikai divās no šīm astoņām cīņām bebru spēlētāji pratuši gūt vārtus. Pirmajā aplī šo komandu savstarpējais mačs Staicelē noslēdzās ar viesu uzvaru (4:1).

  • 15/09 | 16:00 | Grobiņas pilsētas stadions

FK Smiltene/BJSS – Preiļu BJSS

Smiltenes komanda ir iesaistīta saspringtā cīņā par 5.-8. pozīciju, bet Preiļu futbolisti it starp četrām vājākajām vienībām, kuras šķir tikai divi punkti. Abām komandām punkti savu mērķu sasniegšanai ir ļoti nepieciešami. Pēdējos četros mačos FK Smiltene/BJSS var lepoties ar trim izcīnītām uzvarām, gūstot 14 vārtus un tikai reizi savus vārtus nosargājot neskartus. Pilnīgi pretēji klājies Preiļu BJSS komandai, kas kopš 4. augustā Staicelē gūtā panākuma ar 6:0 nākamajās piecās spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus un nav guvusi nevienus vārtus. Maijā Preiļos viesi no Smiltenes triumfēja ar 4:0, kad trīs vārtus guva Ralfs Apsītis.

  • 15/09 | 16:00 | Tepera stadions, Smiltene

JDFS Alberts – RTU FC/Skonto Academy

Rīgas komandu duelis starp vienībām, kuras šķir pieci punkti. Abas pašlaik cīnās par 5.-8. pozīciju, viesiem esot augstākajā no tām, bet mājiniekiem – zemākajā. RTU FC/Skonto Academy futbolisti savos vārtos nevienu bumbu nav ielaiduši jau četru spēļu garumā, bet nepārspēta komanda ir piecos nesenākajos mačos. JDFS Alberts savukārt pēdējās trīs spēlēs iekrājusi pa vienai uzvarai, neizšķirtam un zaudējumam, un ar četriem neizšķirtiem komanda ir ar šādiem iznākumiem bagātākā sacensībās. Neizšķirti noslēdzās arī šo pretinieku tikšanās pirmajā aplī, kad RTU FC/Skonto Academy no zaudējuma izglābās vien kompensācijas laika piektajā minūtē.

  • 15/09 | 16:00 | Rīgas Daugavgrīvas vidusskola

FK Tukums 2000/TSS – Balvu Sporta centrs

Uz papīra, visticamāk, šīs kārtas izteiktākā spēkošanās starp komandām ar pretēju varēšanu, tomēr desmitajā vietā esošās Balvu vienības sniegums divās nesenākajās spēlēs noteikti liek mājiniekiem pret maču attiekties nopietni – uzvara Preiļos ar 1:0 un sāpīgs zaudējums mājās pret Smiltenes futbolistiem ar 1:2. Tukuma futbola vīri jau ilgstoši ir kopvērtējuma līderi, un pēc 18. augustā piedzīvotā zaudējuma pret SK Super Nova (0:1) nākamajās divās spēlēs atgriezušies uz uzvaru takas. Savā starpā tiksies vienības ar labākajiem un sliktākajiem rādītājiem aizsardzībā – tukumnieki līdz šim savos vārtos ielaiduši deviņas bumbas, kamēr Balvu pārstāvji pārspēti jau 92 reizes. Jāizceļ, ka pirmajā aplī FK Tukums 2000/TSS šajā duelī guva virsroku ar tikai 1:0.

  • 15/09 | 17:00 | Tukuma pilsētas stadions

BFC Daugavpils/Progress – Rēzeknes FA/BJSS

Kārtas centrālā spēle starp kopvērtējuma otrajā un ceturtajā vietā esošām komandām. Savā starpā tās šķir septiņi punkti, un mājiniekiem uzvara ir nepieciešama, lai turpinātu dzīties pakaļ līderiem no Tukuma, kamēr viesiem panākums ļautu vēl izteiktāk iesaistīties cīņā par medaļām. Daugavpilieši svinējuši piecus panākumus pēc kārtas, šajā posmā ielaižot tikai vienus vārtus un gūstot 45. Ar iespaidīgu veiksmes joslu var lepoties arī rēzeknieši, kuri zaudējuma rūgtumu nav izjutuši kopš 14. jūlija jeb septiņu spēļu ilgumā. Abu Latgales pārstāvju savstarpējā tikšanās maijā Rēzeknē noslēdzās neizšķirti 1:1.

  • 15/09 | 17:00 | Stadions Celtnieks, Daugavpils

SK Super Nova – FK Auda

SK Super Nova, kas pirms nedēļas Grobiņā guva pirmo uzvaru pēc divu spēļu pārtraukuma, atrodas trešajā pozīcijā piecus punktus aiz daugavpiliešiem un divus punktus priekšā rēzekniešiem. FK Auda tikmēr meklē izeju no trīs zaudējumu sērijas, tomēr jāņem vērā, ka šī mēneša ietvaros Ķekavas futbola vīriem jātiekas ar visām trim kopvērtējuma vadošajām komandām. Pirms nedēļas tukumniekiem izdevās izrādīt lielu pretestību (2:3), un uz to viesi noteikti cer arī sestdien. Pirmajā aplī Ķekavā SK Super Nova uzvarēja ar 4:0, divus vārtus gan gūstot tikai mača izskaņā. Spēle no Olaines būs vērojama tiešraidē internetā.

  • 15/09 | 18:00 | Olaines pilsētas stadions

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.