Grobiņā, Rēzeknē, Gulbenē, Staicelē, Tukumā un Daugavpilī sestdien un svētdien notiks Komanda.lv 1. līgas čempionāta 16. kārtas spēles.

Grobiņas SC – SK Super Nova

Grobiņas futbolisti aizvadīs trešo spēli pēc kārtas savā laukumā. Iepriekšējos divos mačos, kuros piedzīvoti zaudējumi, komandas savos vārtos ielaidusi pa piecām bumbām, bet kopumā Grobiņas SC kontā ir jau sešas neveiksmes pēc kārtas. Kopvērtējumā komanda noslīdējusi uz pēdējo vietu. Divos mačos pēc kārtas bez panākumiem palikusi arī SK Super Nova, kas saglabā kopvērtējuma trešo vietu, tomēr no otrās pozīcijas jau atpaliek par pieciem punktiem. Pirmajā aplī šo komandu tikšanās reizē SK Super Nova triumfēja ar 8:1.

08/09 | 15:00 | Grobiņas pilsētas stadions

Rēzeknes FA/BJSS – JDFS Alberts

Rēzeknieši pēc veiksmīgā spēļu nogriežņa nonākuši ļoti tuvu labāko trijniekam, ieņemot ceturto vietu un esot vien divu punktu atstatumā no SK Super Nova. Iepriekšējā kārtā komanda viesos cīnījās bezvārtu neizšķirti ar RTU FC/Skonto Academy, bet pirms tam tā iekrāja piecus panākumus pēc kārtas. Vārtus rēzeknieši nav ielaiduši nesenākajos trīs mačos pēc kārtas. JDFS Alberts tikmēr iepriekšējā kārtā atgriezās uz panākumu takas pēc divu spēļu pārtraukuma, bet kopvērtējumā komanda ieņem astoto vietu. Tiesa, labāko piecinieks ir tikai divu punktu attālumā. Pirmajā aplī Rīgā mājinieki viesus no Rēzeknes pārspēja ar 2:1.

08/09 | 16:00 | OC Rēzekne mākslīgais laukums

Balvu Sporta centrs – FK Smiltene/BJSS

Pirms nedēļas Balvu Sporta centrs izcīnīja savu otro uzvaru šosezon un pameta turnīra tabulas pēdējo vietu, pašlaik ierindojoties desmitajā pozīcijā. Gulbenes pilsētas stadionā komanda atgriezīsies pirmoreiz kopš 28. jūlija. Savukārt Smiltenes vienība pēdējās četrās spēlēs uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm, atrodoties sestajā pozīcijā un dalot iegūto punktu skaitu ar divām zemāk esošajām komandām. Maijā FK Smiltene/BJSS savā laukumā šajā duelī bija pārāka ar 6:1.

08/09 | 16:00 | Gulbenes pilsētas stadions

FK Staiceles Bebri – RTU FC/Skonto Academy

Iepriekšējā kārtā Staiceles komanda negaidīti atņēma punktus SK Super Nova futbolistiem, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju un četru spēļu nogriezni bez gūtiem vārtiem. Turnīra tabulā bebri apsteidz vienus konkurentus, dalot iekrāto punktu skaitu gan ar Balvu, gan Preiļu vienībām. Piektajā vietā esošā RTU FC/Skonto Academy komanda, kas ir sešu punktu atstatumā no pirmā četrinieka, var lepoties ar trīs spēļu sēriju bez zaudētiem vārtiem. Kopumā bez zaudējumiem komanda ir četrās nesenākajās cīņās. Pirmajā aplī ar 11:1 šajā duelī daudz pārāki izrādījās rīdzinieki.

08/09 | 17:00 | MTC Staicele

FK Tukums 2000/TSS – FK Auda

Ilgstošie kopvērtējuma līderi no Tukuma iepriekšējā kārtā pārliecinoši atguvās no pirms tam piedzīvotā otrā šīs sezonas zaudējuma, sasitot piecas bezatbildes bumbas Grobiņas vienības vārtos. Pašlaik gaidāmā mača mājiniekiem ir divu punktu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, bet FK Auda komanda ir atrodama septītajā vietā. Pēdējās divās spēlēs Ķekavas pārstāvji gan cietuši pārliecinošas sagrāves ar kopējo vārtu starpību 0:13. Maijā izbraukumā FK Tukums 2000/TSS šo komandu tikšanās reizē atspēlēja vienu vārtu deficītu un uzvarēja ar 3:1.

08/09 | 17:00 | Tukuma pilsētas stadions

BFC Daugavpils/Progress – Preiļu BJSS

Izcīnījuši ļoti svarīgu panākumu pār tiešajiem konkurentiem no SK Super Nova, daugavpilieši nostiprinājušies otrajā vietā un nonākuši divu punktu atstatumā no līderu goda. Kopumā komandas kontā pašlaik ir četras uzvaras pēc kārtas, pirmajās trijās no kurām kopsummā tika gūti 28 vārti. Preiļu vienībai šis būs pirmais mačs izbraukumā pēc četrām spēlēm savu skatītāju priekšā, kurās tika piedzīvoti zaudējumi ar kopējo vārtu starpību 0:16. Turnīra tabulā vienība ir devītā, bet divām zemāk esošajām komandām ir tāds pats iegūto punktu skaits. Savā laukumā Preiļos pirmajā aplī viesiem no Daugavpils tika zaudēts ar 0:6.

09/09 | 17:00 | Stadions Celtnieks

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.