Noslēdzošajā Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta U-12 Elites grupas sabraukumā 23. augustā Olainē čempionu titulu nodrošināja laukuma saimnieces no AFA Olaine komandas.

Septiņu komandu divu apļu cīņās starp 2006./2007. dzimšanas gada meitenēm olainietes 12 spēlēs iekrāja deviņas uzvaras, divus neizšķirtus un vienu zaudējumu. Panākumus AFA Olaine nespēja iegūt vienīgi mačos pret FK Liepāja/LFS komandu, zaudējot ar 2:4 un cīnoties neizšķirti 3:3. Liepājniecēm ar šādu sniegumu pret vēlākajām čempionēm gan izrādījās krietni par maz, lai iegūtu medaļas.

Tikai viena punkta atstatumā no AFA Olaine finišēja Rīgas Futbola skola-1, kas vienīgo zaudējumus piedzīvoja tieši spēlēs pret čempionēm – 2:3 un 2:4. Tikmēr krietni nopakaļus trešajā pozīcijā ierindojās FS Metta/OSC, divas tuvākās sekotājas apsteidzot par diviem punktiem.

Turnīra labākās spēlētājas balvu saņēma Estere Punga (AFA Olaine), bet labākās vārtsardzes gods pienācās viņas komandas biedrenei Aleksandrai Torgošovai. Savukārt komandu sastāvos individuāli labāko spēlētāju balvas saņēma Loreta Auziņa (AFA Olaine), Madlēna Godiņa (Rīgas Futbola skola-1), Katrīna Augustāne (FS Metta/OSC), Keitija Čipinska (SK Super Nova), Marta Loreta Heringa (FK Liepāja/LFS), Loreta Želve (Talsu NSS/FK Brocēni) un Patrīcija Brazauska (FK Iecava).

Čempionāta godalgoto vietu ieguvējas dāvanā saņem biļetes uz pirmo Latvijas nacionālās izlases spēli UEFA Nāciju līgā 6. septembrī Daugavas stadionā Rīgā pret Andoru.

Kā ziņots, ja pērn čempionāta dalībnieku rindas bagātinājās par deviņām komandām un sasniedza 34 vienību skaitu, tad šogad cīņā devušās kopumā 44 komandas jeb par desmit vairāk nekā 2017. gadā. Līdz ar to šogad sacensībās jau atkal sasniegts ievērojams dalībnieku skaita kāpums.

Čempionāts norisinās četrās vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās - U-12 un U-10 - spēles notiek pēc formāta 6:6, turklāt U-10 konkurencē sabraukumi norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Otro gadu pēc kārtas čempionāts notiek arī U-16 vecuma grupa, kur spēles aizvada pēc formāta 11:11.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.