Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta sezonu noslēgušas arī U-16 vecuma grupas un U-12 Attīstības grupas komandas, starp kurām labākās bija attiecīgi Rīgas Futbola skola un Babītes SK.

Čempionāta vecākajā grupā, kurā spēkojās 2002./2004. dzimšanas gada spēlētājas, cīņas noslēdzās ar 22. augusta spēlēm Olainē un Iecavā. Jau pirms noslēdzošās spēles pirmo vietu kopvērtējumā bija nodrošinājusi Rīgas Futbola skola, kas turnīra noslēgumā piedzīvoja savu vienīgo zaudējumu, ar 0:2 piekāpjoties AFA Olaine.

Pārējās piecās čempionāta spēlēs rīdzinieces izcīnīja uzvaras, četros no šiem mačiem nosargājot savus vārtus neskartus. Divu punktu attālumā no uzvarētājām finišēja gan sudraba medaļu ieguvējas Rēzeknes BJSS, gan trešās pozīcijas ieguvējas Kurzemes FC. Šīs komandas savā starpā šķīra vien gūto un zaudēto vārtu starpība.

Šī vecuma grupa Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā sacentās otro sezonu pēc kārtas. Ja pērn tajā spēkojās piecas komandas, čempionu titulu iegūstot Olaines un Iecavas apvienotajai komandai, tad šogad dalībnieku pulks bagātinājās par divām vienībām.

Par turnīra labāko spēlētāju nosauca Vasilisu Sadikovu (Rīgas Futbola skola), bet labākās vārtsardzes balvu saņēma Santa Siljāne (Kurzemes FC). Individuālās balvas kā komandu labākās spēlētājas saņēma arī Annija Bratuška (SK Super Nova), Liāna Rožaščonoka (BFC Daugavpils), Emīlija Druviņa (FK Iecava/JFA Jelgava), Lana Osiņina (AFA Olaine), Signija Šenberga (Kurzemes FC), Diāna Smirnova (Rēzeknes BJSS) un Diāna Suvitra (Rīgas Futbola skola).

Tikmēr 21. augustā Ventspilī punkts tika pielikts U-12 vecuma Attīstības grupas sacensībām, kurās pirmo vietu izcīnīja Babītes SK 2006./2007. dzimšanas gada meitenes. Divu apļu sacensībās starp piecām komandām čempiones izcīnīja septiņas uzvaras un cieta vienu zaudējumu, pirmajā aplī ar 2:4 piekāpjoties FK Dinamo Rīga.

Rīdzinieces bija tuvu čempionu titulam, tomēr pēdējā sabraukumā negaidīti ar 3:4 piekāpās SK Imanta meitenēm un tādējādi atpalika no Babītes SK par trim punktiem. Trešajā pozīcijā finišēja Rīgas Futbola skola-2.

Emīlija Teice (Babītes SK) tika nosaukta par čempionāta labāko spēlētāju, bet Luīze Survilo (Rīgas Futbola skola-2) saņēma labākās vārtsardzes balvu. Komandu individuālās balvas kā labākās to spēlētājas ieguva Līva Šteinberga (Babītes SK), Nikola Pinčuka (FK Dinamo Rīga), Lizete Dūmiņa (Rīgas Futbola skola-2), Marija Ozoliņa (SK Imanta) un Madara Ruņģe (FA Ventspils).

Čempionāta godalgoto vietu ieguvējas dāvanā saņem biļetes uz pirmo Latvijas nacionālās izlases spēli UEFA Nāciju līgā 6. septembrī Daugavas stadionā Rīgā pret Andoru.

Kā ziņots, ja pērn čempionāta dalībnieku rindas bagātinājās par deviņām komandām un sasniedza 34 vienību skaitu, tad šogad cīņā devušās kopumā 44 komandas jeb par desmit vairāk nekā 2017. gadā. Līdz ar to šogad sacensībās jau atkal sasniegts ievērojams dalībnieku skaita kāpums.

Čempionāts norisinās četrās vecuma grupās. Kamēr U-14 meitenes sacenšas futbolā 8:8, abās jaunākajās grupās - U-12 un U-10 - spēles notiek pēc formāta 6:6, turklāt U-10 konkurencē sabraukumi norisinās bez rezultātu fiksēšanas kopvērtējuma tabulā. Otro gadu pēc kārtas čempionāts notiek arī U-16 vecuma grupa, kur spēles aizvada pēc formāta 11:11.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.