Aizvadītajā svētdienā, 19. augustā, Rīgā pie Vanšu tilta notika pludmales futbola kausa izcīņa Latvijas IT kompāniju komandām. Deviņu vienību konkurencē par uzvarētājiem kļuva Euro Live Technologies, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Evolution Gaming, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Accenture pārstāvji.

Dalībnieku foto

Turnīra foto

Atbilstoši turnīra nolikumam, komandas, ar t.s. aklās izlozes palīdzību sadalītas divās apakšgrupās, vispirms aizvadīja priekšsacīkstes jeb sacensību pirmo posmu. Interesantākās cīņas notika par otro un ceturto vietu A apakšgrupā, kā arī trešo vietu B apakšgrupā. Tā A apakšgrupā Accenture, pateicoties neizšķirtam 2:2 pret favorītiem Euro Live Technologies, tikai par punktu apsteidza Scandiweb, kam piekāpās (1:2) savstarpējā spēlē, bet Autentica, pateicoties uzvarai (2:1) savstarpējā spēlē, apsteidza Cognizant, kā pēdējā tādējādi kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Savukārt B apakšgrupā divas komandas finišēja ar identisku punktu skaitu, un trešās vietas likteni noteica kopējā vārtu starpība, kas labāka izrādījās TestDevLab, aiz sevis atstājot MAK IT. Noteikti jāizceļ arī ClarityLabs.eu pārdomātais sniegums – pēc itin pārliecinošā 1:5 zaudējuma favorītiem Evolution Gaming sekoja divas minimālas 3:2 uzvaras pār tiešajiem konkurentiem TestDevLab un MAK IT, kas bija pietiekami, lai ieņemtu otro vietu grupā un iegūtu teorētiski nedaudz vājākus pretiniekus izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Ceturtdaļfinālos lieli pārsteigumi netika konstatēti, ja vien par tādu nevar uzskatīt Accenture panākumu pret TestDevLab tikai pēcspēles sitienu sērijā. Mača pamatlaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet pendelēs ar 2:0 labāki izrādījās Accenture vīri. Interesanti, ka TestDevLab izšķirošo pēcspēles sitienu uzticēja izpildīt komandas vienīgajai dāmai Laimai Kamzolai, un pamatoti – daiļā dzimumam pārstāvju vārtu guvumi turnīrā tika skaitīti pa diviem.

Ja vienā no pusfināliem Euro Live Technologies viegli (6:0) pārvarēja ClarityLabs.eu barjeru, tad otrā cīņa ritēja līdz pat mača pēdējām sekundēm, minimālu uzvaru (1:0) izcīnot Evolution Gaming.

Mačā par trešo vietu Accenture ar 3:1 pārspēja ClarityLabs.eu, kamēr finālā ar pamatlaiku izrādījās par maz. Pēc 12 spēlētām minūtēm tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu 1:1, līdz ar to uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles sitieni. Pēc pirmās sērijas neizšķirts 1:1, bet tad Euro Live Technologies, kā mēdz teikt, lika visu uz vienu kārti, izšķirošo sitienu uzticot Elīnai Sokolovai, kura nepievīla, tādējādi palielinot rezultāta starpību līdz 3:1. Arī Evolution Gaming nekļūdījās otrajā sērijā, bet līdz trešajam sitienam netika, jo savu izdevību izmantoja arī Maksims Jakovļevs, atnesot savai komandai uzvaru pēcspēles sitienos ar rezultātu 4:2.

Uzreiz pēc finālmača noslēguma notika svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā tika godinātas visas komandas, kā arī sveikti labākie dažādās individuālajās nominācijās:

  • Rezultatīvākais spēlētājs: Jevgenijs Aleksejevs (Evolution Gaming);
  • Labākais menedžeris: Jevgēnijs Hercbergs (Euro Live Technologies);
  • Labākais vārtsargs: Dmitrijs Dikanskis (Accenture);
  • Vērtīgākais spēlētājs (MVP): Elīna Sokolova (Euro Live Technologies).

Atgādināsim, ka turnīram bija ne tikai izklaidējošs raksturs. Daļa no komandu iemaksām tika novirzīta labdarības mērķim, proti – tika iegādātas 20 biļetes uz Latvijas valstsvienības spēli pret Kazahstānu 13. oktobrī, kas tika uzdāvinātas labdarības organizācijai Sirota.lv.

Turnīra spēļu rezultāti aplūkojami ŠEIT.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija