Otrdien, 7. augustā, futbola kluba Jelgava jaunajā bāzē tika aizvadīts Artura Vaidera kausa izcīņas otrais starptautiskais turnīrs. Par tā uzvarētājiem šogad kļuva Jelgavas pilsētas un organizatoru apvienotā komanda, tikmēr mediju komandu konkurencē jau otro gadu pēc kārtas kausu izcīnīja Lietuvas žurnālisti. 

 Sižets par A. Vaidera kausa izcīņu (Jelgavas Vēstnesis)

 Artura Vaidera kausa video apskats (A. Vaidera fonda video)

 Artura Vaidera kausa komandas un trofeja (Facebook.com/futbols)

Turnīra atklāšanas ceremoniju apmeklēja un kopā ar Inesi Vaideri klātesošajiem veiksmi novēlēja arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs. Turnīra noslēgumā notikušajā apbalvošanas ceremonijā tika suminātas visas komandas, kā arī apbalvoti labākie spēlētāji katrā komandā - Miķelis Osis (Latvija), Raimundas Celenceličius (Lietuva), Rasmus Raidla (Igaunija) un Kristians Kareļins (Jelgava). 

Artura Vaidera kauss Latvijā tika rīkots jau otro reizi. To organizēja Artura Vaidera fonds sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), FK Jelgava un restorānu KrekluKrogs. Pirmajā turnīrā, kas notika pērn Engurē, uzvaras laurus plūca Lietuvas žurnālistu komanda.

Starptautiskā žurnālistu futbola turnīra Artura Vaidera kauss galvenais mērķis ir popularizēt futbolu Latvijā, veicināt žurnālistu pieredzes apmaiņu un savstarpēju kontaktu veidošanu, kā arī pieminēt vienu no izcilākajiem Latvijas sporta žurnālistiem Arturu VaideruŠogad organizētāji par turnīra mājvietu izvēlējās Jelgavu, savukārt 2019. gadā turnīrs plānots Artura Vaidera dzimtajā Latgalē.

TURNĪRA KOPVĒRTĒJUMA TABULA

Komanda Latvija Lietuva Igaunija Jelgava Vārti Punkti Vieta
Latvija   1:3 5:2 1:7 7 – 12 3 III
Lietuva 3:1   3:1 1:2 7 – 4 6 II
Igaunija 2:5 1:3   1:6 4 – 14 0 IV
Jelgava 7:1 2:1 6:1   15 - 3 9 I

 


Sadarbībā ar Artura Vaidera fondu,
Latvijas Futbola federācija