Otrdien, 7. augustā, Jelgavā norisināsies otrais starptautiskais mediju futbola turnīrs Artura Vaidera kauss, kurā sacentīsies Latvijas, Igaunijas un Lietuvas mediju pārstāvji, kā arī mājinieki - Jelgavas komanda, kuras rindas spēlēs arī vairākas Latvijas futbola slavenības. Spēļu sākums FK Jelgava treniņu stadionā, Kārklu ielā 6, Jelgavā paredzēts plkst. 11:00.

Artura Vaidera kauss Latvijā tiek rīkots jau otro reizi. To organizē Artura Vaidera fonds sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), FK Jelgava un restorānu KrekluKrogs. Pirmajā turnīrā, kas notika pērn Engurē, uzvaras laurus plūca Lietuvas žurnālistu komanda. Artura Vaidera kausa mērķis ir futbola popularizēšana Latvijā, tāpēc plānots, ka turnīrs katru gadu notiks citā vietā. Šogad organizētāji par turnīra mājvietu izvēlējās Jelgavu.

"Vēlos izteikt lielu pateicību Artura Vaidera ģimenei par turnīra organizēšanu, kas tādējādi turpina Artura aizsāktās tradīcijas futbola popularizēšanā. Arturs bija ne tikai žurnālists, bet arī kaislīgs futbola fans, kurš patiešām dzīvoja līdzi Latvijas futbolam un pārdzīvoja tā veiksmes un neveiksmes. Futbols un žurnālistika visos laikos ir gājuši roku rokā un ļoti interesanti ir iziet laukumā pret žurnālistiem un pārbaudīt viņu teorijas praktiski. Šis turnīrs ir lieliska iniciatīva kā draudzīgā atmosfērā pavadīt laiku, spēlējot futbolu, un iepazīt vienam otru ārpus profesionālās specifikas robežām. Varbūt pat viens otram uzsist pa kājām. Pērn Engurē kopā ar turnīra dalībniekiem guvu daudz pozitīvu emociju un iepazinos ar jauniem draugiem no Lietuvas un Igaunijas, kurus gaidām ciemos arī šogad. Novēlu Artura Vaidera kausa izcīņas organizatoriem un dalībniekiem sekmīgu turnīru Jelgavā!" norādīja LFF prezidents un turnīra patrons Kaspars Gorkšs.

“Pēc veiksmīgā turnīra pērn Engurē bija skaidrs, ka Artura Vaidera kauss ir jāturpina un jāveido kā tradīcija, jo šeit kopā sanāk Baltijas vadošie sporta žurnālisti un lieliskā atmosfērā spēlē futbolu, tādā veidā turpinot Artura Vaidera uzsākto darbu - veidot atbildīgu sporta žurnālistiku un popularizēt futbolu," turnīra rīkošanas mērķi uzsver Artura Vaidera fonda vadītāja un organizatore Inese Vaidere, kura vienlaikus norāda, ka spēles šogad notiks viņas dzimtajā pilsētā Jelgavā, kur viņa kopā ar vīru Arturu Vaideru savulaik kopā dzīvoja desmit gadus.

Turnīra organizatori aicina visus interesentus 7. augustā uz futbola kluba Jelgava jauno treniņu laukumu klātienē apmeklēt Artura Vaidera kausa spēles!


Sadarbībā ar Artura Vaidera fondu,
Latvijas Futbola federācija