Nedēļas nogalē – 21. un 22. jūlijā – mājīgajā Liepājas pludmalē notiks Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā ar 12 komandu piedalīšanos. Pirmajā dienā tiks aizvadītas apakšgrupu cīņas, savukārt otrajā – izslēgšanas spēles sākot ar ceturtdaļfināliem. Spēļu sākums abas dienas no plkst. 11:00.

Latvijas čempionātā aizvadītas sešas no desmit spēļu kārtām, un interesanti, ka vadībā atrodas tieši Liepājas komanda Linden City BSC, kas par pieciem punktiem apsteidz tuvākos sekotājus Rīgas Kreiss. Domājams, ka tieši šīs divas komandas arī būs galvenās favorītes cīņā par Latvijas kausu. Tiesa, nevar izslēgt, ka īstajā laikā un vietā izšauj vēl kāda cita vienība.

Kreiss ir pašreizējie Latvijas kausa glabātāji. Pērn Kreiss izsķirošajā spēlē spraigā cīņā ar 3:1 pārspēja negaidīti līdz finālam aizkļuvušo FK TUC/Ropaži vienību. Tas bija Kreiss ceturtais triumfs Latvijas kausa izcīņā pēc kārtas.

Dalību kausa izcīņā provizoriski apstiprinājušas 12 vienības. Pirmajā sacensību dienā komandas. ar izlozes, kas notika Jūrmalas kausa trešā posma laikā, palīdzību sadalītas četrās grupās pa trim, aizvadīs priekšsacīkšu spēles, noskaidrojot tās astoņas (pa divām no katras grupas), kas svētdien turpinās cīņu par kausu.

Priekšacīkstes

  • A apakšgrupa: Kreiss (Rīga), NP/PFD (Rīga), SLV Pluss (Liepāja)
  • B apakšgrupa: Linden City BSC (Liepāja), FK Zep/Forevers (Rīga), Ekovalis (Liepāja)
  • C apakšgrupa: FK TUC/Ropaži (Rīga/Ropaži), Grifs AG/Robežsardze (Ludza), Pāvilosta
  • D apakšgrupa: RTU/Beerhouse No1 (Rīga), Liepājas papīrs, Cauja (abas - Liepāja)

Kā redzams, divās apakšgrupās būs pa divām Latvijas čempionāta virslīgas vienībām, bet divās – pa vienai. Linden City BCS un FK Zep/Forevers šovasar aizvadījušas vienu savstarpējo spēli, rezultatīvā mačā ar 9:7 pārākiem esot liepājniekiem. Savukārt mačā starp FK TUC/Ropaži un Grifs AG/Robežsardze vienībām ar 3:1 pārāka izrādījās Ludzas komanda.

Šogad liepājnieki ir aktīvi iesaistījušies kausa izcīņas organizācijā. Jau ierasti aktīva ir Liepājas amatieru futbola dzīves centrālā persona Jānis Prokners, bet pirmo reizi iesaistījusies Liepājas pasākumu organizēšanas aģentūra YOU ARE events, pateicoties kurai Latvijas kauss šovasar būs jaunā līmenī - tribīnes, mūzika un DJ, izklaides bērniem, karsējmeitenes un izšķirošo spēļu translācijas. Aicinām visus pludmales futbola interesentus būt daļai no futbola svētkiem un klātienē atbalstīt iecienītās komandas!

2018. gada Latvijas pludmales futbola čempionātu un Latvijas kausa izcīņu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada Futbola Turnīru asociācija (FTA).

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapā www.turniri.lv, kā arī Facebook vietnē.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija