Aizvadītās nedēļas nogalē – 21. un 22. jūlijā – mājīgajā Liepājas pludmalē notika Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā ar 12 komandu piedalīšanos. Ar 5:1 finālā pārspējot iepriekšējo četru gadu uzvarētājus Rīgas Kreiss, šoreiz par kausa ieguvējiem kļuva Liepājas vienība Linden City BSC.

Kausa izcīņa ierasti tika aizvadītas divos posmos. Vispirms priekšsacīkstēs komandas, ar izlozes palīdzību sadalītas četrās grupās pa trim vienībām katrā, aizvadīja apļa turnīru, pēc kā visu apakšgrupu divas labākās komandas kvalificējās izslēgšanas spēlēm sākot ar ceturtdaļfināla kārtu.

Interesantākās cīņas notika D grupā, kur visas vienības finišēja ar trim punktiem, un labākās divas noteica kopējā vārtu starpība. Tā pirmo vietu ieguva Liepājas papīrs, bet otro – RTU/Beerhouse No1 (Rīga).

No citām grupām izslēgšanas spēlēm kvalificējās KreissNP/PDFLinden City BCS, FK Zep/ForeversGrifs AG/Robežsarze un FK TUC/Ropaži.

Ceturtdaļfinālos lieli pārsteigumi izpalika. Kreiss salīdzinoši viegli ar 6:1 pārspēja FK Zep/ForeversRTU/Beerhouse No1 ar minimālu 2:1 pieveica Grifs AG/Robežsardze, vēlākie kausa ieguvēji ar 12:0 sagrāva NP/PDF, bet spēlē starp Liepājas papīru un FK TUC/Ropaži tika gūti tikai vieni vārti, to paveicot Rīgas un Ropažu apvienotajai komandai.

Abos pusfinālos tika fiksēts identisks rezultāts – 5:2. Kreiss ar šādu rezultātu pārspēja studentus, bet Linden City BSC, atspēlējoties no nelabvēlīgā 0:1 pēc pirmās trešdaļas, uzvarēja FK TUC/Ropaži.

Fināla Liepājas komanda ar 5:1 pārspēja Kreiss. Lai arī pēc rezultāta varētu šķist, ka panākums nācis viegli, tomēr tā ne tuvu nebija. Pirmos vārtus mājinieki guva vien otrā perioda vidū, bet trešās trešdaļas sākumā paaugstināja rezultāta starpību līdz 2:0, uz ko gan Kreiss ātri vien atbildēja ar savu vārtu guvumu. Izšķirošās trešdaļas tupinājumā gan triumfēja Linden City BSC, īsā laikā gūsot trīs bezatbildes vārtus.

Par kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kreiss vārtu vīrs Aivis Poklikajevs, kamēr citas individuālās balvas saņēma sekojoši futbolisti:

  • Labākais vārtu guvējs: Mihails Semjonovs (Linden City BSC);
  • Labākais vārtsargs: Kaspars Žurovs (Linden City BSC);
  • Labākais treneris: Egors Šaikovs (Linden City BSC).

Fair-play balvu, ko tradicionāli piešķir korektākajai komandai, saņēma Kreiss, kas piecos mačos nopelnīja tikai vienu dzelteno kartīti.

2018. gada Latvijas pludmales futbola čempionātu un Latvijas kausa izcīņu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada Futbola Turnīru asociācija (FTA).

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapā www.turniri.lv, kā arī Facebook vietnē.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija