Sestdien, 16. jūnijā, sākās tradicionālais Jūrmalas kauss pludmales futbolā, kas šogad reizē ir arī Latvijas čempionāta Pirmās līgas sacensības. Atklāšanas posmā pirmo vietu izcīnīja Kreiss, aiz sevis atstājot New Project un Beerhouse No1 vienības.

Pirmajam posmam pieteicās 11 komandas. Ierasti sacensības risinājās divās kārtās. Vispirms priekšacīkstes divās apakšgrupās, kam sekoja spēles par vietām.

A apakšgrupā pārliecinošu sniegumu demonstrēja PFD Kreiss, kas izcīnīja uzvaras visos piecos mačos. Tāpat cīņai par pirmo līdz ceturto vietu kvalificējās Beerhouse No1, bet tālākās vietas ieņēma FK Zep/ForeversBaltic XLAuto Truck Studio un Free. B grupā Kreiss un New Project vienības svinēja uzvaras spēlēs ar pārējiem konkurentiem, bet savā starpā nospēlēja neizšķirti, tādējādi pārliecinoši kvalificējoties labāko četriniekam. Trešo vietu grupā ieņēma VUSK Stolichnaya, aiz sevis atstājot VBFK un Joga Bonita komandas.

Spēles par pirmo līdz ceturto vietu izvērtās patiešām aizraujošas, pusei not tām noslēdzoties neizšķirti. Nedaudz veiksmīgāki izrādījās Kreiss vīri, kas nospēlēja neizšķirti ar PFD Kreiss un Beerhouse No1, bet uzvarēja posma otrās vietas ieguvējus New Project, kas, savukārt, pārspēja Beerhouse No1. Pēdējiem trešo vietu atnesa uzvara pār PFD Kreiss.

Par posma rezultatīvāko spēlētāju ar astoņiem vārtu guvumiem kļuva Baltic XL pārstāvis Viktors Josifovs, kam ar sešiem precīziem sitieniem seko Nikolajs Kočerigins, bet piecas reizes pretinieku vārtsargus apbēdināja Edgars Rubenis (abi – PFD Kreiss).

PIRMĀ POSMA KOPVĒRTĒJUMS:

Vieta Komanda Punkti
1 Kreiss 30
2 New Project 25
3 Beerhouse No1 22
4 PFD Kreiss 20
5 Baltic XL 18
6 VUSK Stolichnaya 17
7 VBFK 16
8 FK Zep/Forevers 15
9 Auto Truck Studio 14
10 Joga Bonita 13
11 Free 12

Pērn Jūrmalas kausā kopumā startēja 19 komandas, divas no tām gan tikai vienā posmā, labākajām desmit kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Par kausa ieguvējiem otro gadu pēc kārtas kļuva New Project, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā ar 8:7 pieveica PFD Kreiss, savukārt mačā par trešo vietu VUSK Stolichnaya ar 2:0 pārspēja Auto Truck Studio.

2018. gada Latvijas pludmales futbola čempionātu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada Futbola Turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Jūrmalas domi un Zemgales reģionālo centru.

Jūrmalas domes kauss notiks katru otro nedēļu, finālposms – 4. augustā. Nākamais posms – 30.jūnijā. Turnīra norises vieta – Majoros, Ērgļu ielas galā. Sacensību sākums – plkst. 11:00.

Atgādinām, ka komandas sacensībām piesakās norises dienā uz vietas. Apmaksājot dalības maksu par visiem posmiem uzreiz, ietaupījums – EUR 60.00. Komandas dalības maksa, iepriekš apmaksājot dalību par visiem četriem posmiem, – EUR 140.00. Apmaksa par visiem posmiem jāveic līdz pirmā posma sākumam. Maksājot par katru posmu atsevišķi – EUR 50.00. Dalības maksa finālposmā – EUR 30.00 no komandas.

Turnīra atbalstītāji: sporta preču veikals KOMANDAMemoryWaterSportlexBeerhouse No1ForeversPiebalgas alusSolepharmLotos Pharma.

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapā www.turniri.lv, kā arī Facebook vietnē.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija