Šonedēļ Rīgā un Olainē tiks aizvadītas divas noslēdzošās Latvijas kausa izcīņas sievietēm pirmās kārtas spēles, pēc kurām kļūs zināmas visas ceturtdaļfināla dalībnieces un pāri.

Gaidāmajos mačos spēkiem mērosies četras Sieviešu futbola 1. līgas čempionāta komandas, kas, tiekot pie uzvaras, iekļūs ceturtdaļfinālā un tiksies ar Sieviešu futbola līgas (SFL) pārstāvēm. Vispirms 21. jūnijā plkst. 18:00 1. līgas vicelīderes FS Metta uzņems priekšpēdējā vietā esošo Rēzeknes novada BJSS komandu Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā, bet dienu vēlāk tajā pašā laikā Olaines pilsētas stadionā tiksies 1. līgas pastarītes Rīgas Futbola skola-2 un kopvērtējuma līderes AFA Olaine.

Pirmās spēles uzvarētājas ceturtdaļfinālā spēkosies ar SFL čempionēm Rīgas Futbola skola, bet otrā pāra veiksmīgākā komanda nākamajā kārtā tiksies ar FK Liepāja futbolistēm.

Pēc FK Laidze/Talsu NSS komandas atteikuma piedalīties turnīrā nenotiks cita pirmās kārtas spēle, kurā talsiniecēm bija paredzēta tikšanās ar Preiļu novada BJSS. Talsu komandai piešķirts tehniskais zaudējums ar 0:6, kas Preiļu vienībai ļauj iesoļot ceturtdaļfinālā bez cīņas. Tajā Latgales pārstāvēm paredzēta spēkošanās ar SFL komandu Riga United FC Ladies. Jau iepriekš tika noskaidrots cits ceturtdaļfināla pāris, kurā krustosies 1. līgas komandas Rīgas Futbola skola-1 un SFL pastarītes Rēzeknes BJSS/SK Progress ceļi.

Kā ziņots, turnīra ievadā notiek priekšsacīkšu posms, kurā sešas Sieviešu futbola 1. līgas komandas pēc izlozes rezultātiem savā starpā noskaidroja trīs pirmās kārtas ceļazīmju ieguvējas. Tur tām pretim stājas trīs 1. līgas komandas, kas pēc izlozes rezultātiem automātiski nodrošinājušas vietu pirmajā kārtā, bet vēl vienā pirmās kārtas pārī savā starpā tiekas vēl divas 1. līgas vienības, kas bija savestas kopā ar izlozes palīdzību. Četras pirmo kārtu pārvarējušās komandas kvalificējas ceturtdaļfinālam, kur tās gaida tikšanās ar SFL pārstāvēm.

Turpinājumā ceturtdaļfināla spēles plānotas jūlija ievadā, bet pusfināla dueļi – augusta beigās. Latvijas kausa izcīņas fināls sievietēm paredzēts 12. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņa sievietēm tiek organizēta piekto reizi. Līdz šim allaž galveno trofeju ieguvusi Rīgas Futbola skola, kas pērn finālā ar 4:2 uzvarēja FK Liepāja futbolistes. Liepājnieces līdz turnīra finālam kopumā tikušas trīs reizes, bet vienu reizi to paveica Rēzeknes BJSS.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.