Pēc divām uzvarētājām spēlēm iepriekšējā nedēļā vadību Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas futbola čempionāta Elites (Latvijas 2. līgas Rīgas reģiona sacensības) līgā pārņēmusi pašreizējā titula ieguvēja Monarhs/Flaminko, atbīdot līdzšinējo līderi FK Progress uz otro pozīciju.

Nedēļas sākumā, atspēlējot 0:1 rezultāta deficītu, Monarhs/Flaminko līdz ar Aleksandra Zeņkova un Aleksandra Kļimova vārtu guvumiem pārspēja FK Jūrnieks vienību (2:1), savukārt pēc trim dienām paņēma trīs punktus arī duelī pret SK Upesciems – 3:1. Jāpiebilst, ka arī šajā cīņā pašreizējā turnīra līdere parādīja raksturu, mača gaitā protot sakopot spēkus un uzvarēt pēc neveiksmīgi aizvadīta pirmā puslaika (0:1). Divreiz monarhu labā vārtus guva A. Zeņkovs, bet viens precīzs sitiens Oļegam Kravčenko.

Līdz ar šiem panākumiem Monarhs/Flaminko ieguva 16 punktus kopvērtējuma tabulā, apsteidzot ilglaicīgo līderi FK Progress (12), kas iepriekšējā nedēļā laukumā nedevās. Tāpat minētajā laika periodā spēles neaizvadīja patlaban trešajā pozīcijā esošā Ghetto FC/Gvatar (10).

Tikmēr citā spēlē pie otrā panākuma turnīrā tika FK Salaspils/SK Kengaroos (9), kas ar 5:0 pieveica turnīra pastarīti FK Rīnūži/Grifs AG, tādējādi pakāpjoties uz kopvērtējuma ceturto ailīti. Jāpiebilst, ka FK Rīnūži/Grifs AG ir vienīgā starp 11 līgas dalībniecēm, kas piedzīvojusi neveiksmes visos mačos un patlaban turnīra tabulā ieņem noslēdzošo vietu.

Vēl aizvadītajā nedēļā panākumu kaldināja FC Betlanes, ar 2:0 pārspējot Albatroz SC, kamēr SK Babīte pēc trīs neveiksmju sērijas svinēja otro uzvaru pēc kārtas, uzveicot Ogres NSC – 4:0.

Sacensību rezultatīvāko futbolistu sarakstā patlaban vadību arvien saglabā FK Jūrnieks pārstāvis Ričards Jirgensons, kura rēķinā desmit precīzi sitieni, savukārt viņa tuvākie konkurenti ir FK Progress uzbrukuma līderi – Vlads Rimkus (8) un Edgars Hudjakovs (7).

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija