Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadīta SynotTip Virslīgas 11. spēļu kārta, kas arī šajā reizē bija intrigām bagāta. Galvenie nedēļas nogales notikumi - Virslīgas futbols atgriežas leģendārajā Daugavas stadionā Rīgā, kā arī pirmo zaudējumu šosezon piedzīvo FK Ventspils komanda.

FK VENTSPILS – SPARTAKS JŪRMALA 1:2 (1:2)

Kārtas pirmā mača rezultāts tika atklāts jau 13. minūtē, kad par prieku mājinieku līdzjutējiem precīzs bija Alfa Abdulahi (1:0). Tomēr viesiem no Jūrmalas ātri vien izdevās rezultātu izlīdzināt - 19. minūtē soda laukumā krita jūrmalnieku uzbrucējs un līdz ar to tika piešķirts 11 metru soda sitiens. To šoreiz lieliski realizēja Jevgēņijs Kobzars, panākot 1:1. Vien desmit minūtes vēlāk Spartakam izdevās gūt arī otros - pēc precīzā Kaspara Svārupa sitiena vadība jau viesu pusē (1:2), vēlāk mačam arī noslēdzoties ar minimālu esošās čempiones pārsvaru.

SPĒLES APSKATS
 

RIGA FC – FK JELGAVA 1:0 (0:0)

Spēles vienīgie vārti Skonto stadionā tika gūti vien otrajā puslaikā, kad 67. minūtē veiksmīgs sitiens padevās RigaFC leģionāram Darko Lemajičam, tādā veidā palīdzot mājiniekiem izcīnīt vēl vienu minimālu uzvaru ar 1:0. Jāpiebilst, ka lielāko otrā puslaika daļu Riga FC atradās vairākumā, jo FK Jelgava spēlētājs Vladislavs Kozlovs 56. minūtē nopelnīja otro brīdinājumu, kas rezultējās sarkanajā kartītē. Tāpat jāmin, ka šī bija debijas spēle Marianam Paharam Jelgavas galvenā trenera amatā.

SPĒLES APSKATS
 

RFS – VALMIERA GLASS VIA 4:0 (1:0)

Spēles rezultāts tika atklāts 38. minūtē, kad precīzs bija mājinieku kapteinis Kaspars Dubra (1:0). Pirmajā puslaikā vārti vairāk netika gūti, taču otrajā puslaikā RFS palielināja rezultāta starpību līdz diviem vārtiem, kad pēc kārtējā stūra sitiena bumba nonāca vārtu priekšā, un Aleksandrs Solovjovs no soda laukuma sita to vārtos​ (2:0). Trešos vārtus rīdzinieku labā 78. minūtē guva Roberts Uldriķis, kuram tie bija piektie vārti sezonā un kas ir otrs labākais rādītājs RFS komandā. Pēdējo vārdu spēlē teica jaunais Roberts Regža, gūstot savus pirmos vārtus Virslīgā un uzstādot spēles gala rezultātu.

SPĒLES APSKATS
 

FK METTA/LATVIJAS UNIVERSITĀTE – FK LIEPĀJA/MOGO 0:2 (0:1)

Mača rezultātu 37. minūtē atklāja viesi, kad precīzs bija Mārtiņš Ķigurs - viņš soda laukumā ātri atbrīvojās no Metta/LU aizsargiem un trieca bumbu vārtos. Jāpiebilst, ka Mārtiņam šie bija karjeras pirmie vārti Virslīgā. Cīņas pašās beigās - 90. minūtē - spēlei punktu pielika uz maiņu nākušais Kristaps Grebis, panākot Liepājai divu vārtu pārsvaru. Šī bija SynotTip Virslīgas pirmā spēle rekonstruētajā Daugavas stadionā, kur atlikušajā sezonas daļā kā mājas komanda spēlēs FK Metta/Latvijas Universitāte. Šoreiz mājinieki līdzjutējus ar gūtiem vārtiem neiepriecināja, taču gan vienai, gan otrai komandai spēles gaitā sekoja vairāki vārtu pārliktņi pēc sitieniem.

SPĒLES APSKATS

formāciju sagatavoja:
SynotTip Virslīga