Laikā posmā no piektdienas līdz pirmdienai tiks aizvadītas visas 16 Latvijas kausa izcīņas 2018. gada sezonas otrā posma pirmās kārtas spēles, kuru uzvarētāji spers soli tuvāk astotdaļfinālam un iespējai tikties ar SynotTip Virslīgas čempionāta komandām.

Otrajā posmā, kas tiek izspēlēts divās kārtās, piedalās deviņu pirmā posma pāru uzvarētāji, 11 citas komandas, kas iepriekš pēc izlozes rezultātiem ieguva automātisku vietu otrajā posmā, kā arī 12 vienības, kas ikdienā spēlē Komanda.lv 1. līgas čempionātā.

Iepriekš otrā posma izlozē tika noskaidroti otrā posma pirmās kārtas 16 pāri, kā arī komandu zara sadalījums otrā posma otrajā kārtā, kurā izveidosies astoņi pāri no pirmo kārtu pārvarējušajām vienībām.

Gaidāmie otrā posma pirmās kārtas mači notiks laukumos Ķekavā, Grobiņā, Rīgā, Piņķos, Talsos, Rēzeknē, Gulbenē, Priekuļos, Staicelē, Liepājā un Jūrmalā.

Otrā posma otrās kārtas mači paredzēti 30. jūnijā un 1. jūlijā, bet pēc tam 2. jūlijā tiek plānota trešā posma jeb astotdaļfināla izloze. Tajā astoņām otro posmu pārvarējušajām komandām pievienosies SynotTp Virslīgas vienības. Sākot ar šo sezonu, astotdaļfināla dalībnieki izlozē netiek izsēti.

Pašreizējā Latvijas kausa trofejas īpašniece ir FK Liepāja/Mogo komanda, kas finālā pērnajā oktobrī uzvarēja Riga FC futbolistus. Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.