Latvijas jaunatnes futbola čempionāta piecās vecuma grupās jau aizvadītas 468 spēles.

U-18 vecuma Elites grupā sezonas turpinājums solās būt intrigām bagāts, jo pirmās sešas komandas pašlaik savā starpā šķir tikai četri punkti. Līderi ar 13 punktiem septiņos mačos šeit ir Rīgas Futbola skolas pārstāvji, tomēr jāņem vērā, ka netālu esošās FA Ventspils, FK Liepāja/LFS un BFC Daugavpils komandas aizvadījušas par diviem mačiem mazāk. Zīmīgi, ka vienīgā komanda, kas līdz šim pie punktiem nav tikusi, ir pērnā gada U-18 čempione Vidzemes FC. Ar sešiem gūtiem vārtiem turnīra rezultatīvākais spēlētājs pašlaik ir FS Metta futbolists Renārs Varslavāns. Tikmēr U-18 Meistarības grupā priekšā konkurentiem soļo FK Dinamo/SK Babīte komanda, kuras kontā sešas uzvaras tikpat spēlēs, turklāt šīs vienības spēlētājs Ņikita Žarovs ar septiņiem precīziem raidījumiem vienlaikus ir rezultatīvākais sacensībās.

U-16 Elites grupā sevi kā līderus pagaidām apliecina Rīgas Futbola skola un Riga FC komandas, kas iztikušas bez zaudējumiem un ieņem pirmās divas vietas ar punkta atstatumu. Šīm vienībām konkurenci var sastādīt BFC Daugavpils, kas aizvadījusi tikai četrus mačus un arī līdz šim izbēgusi no zaudējumiem. Daugavpiliešu rindās ar astoņiem vārtiem jau izcēlies Jevgenijs Miņins, kurš par viena precīza sitiena tiesu iepaliek no Riga FC pārstāvja Svetoslava Čugunova. Savukārt Attīstības grupas Rietumos seši panākumi tikpat spēlēs ir AFA Olaine/FK Lielupe puišiem, bet sevi kā teicamu vārtu guvēju pieteicis JDFS Alberts audzēknis Roberts Līdaka (astoņi vārti četrās spēlēs). Austrumos identiski pārliecinoši sokas Rēzeknes FA/BJSS komandai un tās uzbrucējam Denisam Solovjovam.

U-15 Elites sabiedrībā visas komandas vismaz vienreiz laukumu atstājušas kā zaudētājas, bet līderi pēc astoņiem mačiem ir BFC Daugavpils puiši, kuri par pieciem punktiem apsteidz FK Liepāja/LFS vienību. Daugavpilietis Oļģerts Raščevskis jau paguvis izcelties ar desmit gūtiem vārtiem. Meistarības grupā toni nosaka pagaidām bez zaudējumiem iztikušās Vidzemes FC un JFA Jelgava komandas, kurām cieši seko Madonas BJSS un šīs vienības uzbrucējs Emīls Poļaks (desmit gūti vārti). Savukārt Attīstības grupas Rietumos zaudējumu nav Saldus SS/Brocēnu NBJSS un JDFS Alberts-2 komandām, kamēr līderu godā šeit pašlaik ir Talsu NSS. Austrumos vislabāk sokas Rēzeknes novada BJSS/Saules Puikas un SK Kengaroos futbolistiem, kuri arī vēl ne reizi nav izjutuši zaudējuma rūgtumu. Šeit teicamu rezultativitāti demonstrē Edgars Bricis (Rīgas Futbola skola-2) un Vadims Mironovs (Rēzeknes novada BJSS/Saules Puikas), kuru kontā attiecīgi 18 un 14 trāpīgi raidījumi.

U-14 Elites konkurencē, kur katrai komandai kabatā ir jau vismaz pa diviem zaudējumiem, BFC Daugavpils cenšas nosargāt pārsvaru pār FK Liepāja/LFS puišiem, kamēr JFC Skonto tēmē uz pietuvošanos līderiem. Līdzīgi liela intriga ir arī Meistarības grupā, jo JFA Jelgava, FK Dinamo Rīga, AFA Olaine un Rēzeknes FA/BJSS komandas pašlaik šķir tikai trīs punkti, bet individuāli šeit izceļams jelgavnieks Raivis Kondrašovs, kura kontā jau 16 gūti vārti. Attīstības grupas komandas šajā vecumā sacenšas četru apakšgrupu ietvaros, kur pirmās vietas pašlaik ieņem Ilūkstes novada SSOgres NSC, FK Liepāja/LFS-2 un Babītes SK vienības. Pēdējās pārstāvji Renats Bulajevs un Dmitrijs Petrago izcēlušies ar deviņiem gūtiem vārtiem, kamēr citās apakšgrupās identiskus rādītājus iespējuši arī Gļebs Patika (LBF JFK Daugava), Renārs Zīmelis (Ogres NSC) un Haralds Silagailis (FK Spartaks/Jūrmalas SS).

U-13 vecuma grupā Elites futbolisti spēkojas divās apakšgrupās, kuru līderi ir Rīgas Futbola skolas un FS Metta jaunieši, pēdējiem tiekot pie uzvarām visās 11 līdzšinējās spēlēs. Kirils Zaharovs rīdzinieku sastāvā atzīmējies jau ar 22 gūtiem vārtiem. Četrās Attīstības grupas apakšgrupās pirmās vietas pašlaik ieņem Balvu Sporta centrs/ZFC, Vidzemes FC/2006, JFA Jelgava un FK Dinamo Rīga-3 vienības, bet individuāli sevi ar vārtu guvumiem apliecinājuši Rinārs Krušāns un Rinalds Sola no Jēkabpils SS (desmit vārti), Dāvis Līvs no Ogres NSC (16 vārti), Kārlis Krampe no Talsu NSS (14 vārti) un Jegors Kiuškins no Futbola Parks (14 vārti).

Šosezon dažādo vecuma grupu spēlēs spēkiem mērojas kopumā 154 komandas, kas jau atkal ir jauns čempionāta dalībnieku rekordskaits.

Latvijas jaunatnes čempionāts, kā ierasts, norisinās piecās vecuma grupās (U-13, U-14, U-15, U-16 un U-18), bet sacensību dalībnieki ir sadalīti trīs spēku samēru konkurencēs – Elites, Meistarības un Attīstības grupās. Elites grupā tiek pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni, bet Meistarības grupa ir kā pārejas starpposms no Attīstības uz Elites grupu.

Ar katru nākamo čempionāta sezonu tā dalībnieku skaits ir jūtami palielinājies. Tā, piemēram, 2013. gadā čempionātā piedalījās 67 komandas, aizpērn – 129 vienības, bet pirms gada – jau 142 komandas. Tāpat pagājušajā gadā pirmoreiz starp Elites un Attīstības grupām tika ieviests jauns starpposms jeb Meistarības grupa, kurā pērn sacentās U-14 vecuma grupas futbolisti, bet šogad tiem klāt nākuši arī U-15 un U-18 vecuma spēlētāji.