Latvijas nacionālā futbola izlase tikko kā noslēgusi pirmo sagatavošanās ciklu jaunā galvenā trenera Miksu Pātelainena vadībā, aizvadot divas Baltijas kausa izcīņas spēles un pārbaudes maču pret Azerbaidžānu. Aizvadītās mājas spēles pret Igauniju un Azerbaidžānu, kas notika atjaunotajā stadionā Daugava, klātienē baudīja kopumā 7841 skatītājs, bet tās visā Latvijā bija iespējams vērot arī tiešraidēs ViaplaySkaties.lv un TVPlay platformās.

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir pateicīga Daugavas stadionu apmeklējušajiem līdzjutējiem par tribīnēs sniegto atbalstu un paustajiem viedokļiem, kā uzlabot līdzjutēju spēles pieredzi jaunajās Latvijas futbola izlases mājās. LFF un aizvadītās spēles translējusī mediju grupa All Media Baltics pauž pateicību par līdzi jušanu arī tiem atbalstītājiem, kuri jūnija spēlēm sekoja līdzi tiešraidēs internetā. Skatītāju paustās atsauksmes par spēļu tiešraidēm tiek augstu vērtētas, tāpēc vēlamies uzsvērt, ka pēc pirmo divu spēļu tehnisko nepilnību novēršanas 9. jūnija mačā pret Azerbaidžānu jau bija iespējams līdzjutējiem piedāvāt labas SD kvalitātes pārraides gan Viaplay un Skaties.lv, gan TVPlay platformās.

Aizvadītajās trīs spēlēs gūtā pieredze, secinājumi un atsauksmes LFF un All Media Baltics ļauj būt vairāk sagatavotiem jaunajiem Latvijas izlases spēļu organizēšanas un tiešraižu nodrošināšanas apstākļiem, lai rudenī UEFA Nāciju līgas spēlēs līdzjutējiem piedāvātu augsta līmeņa servisu gan uz vietas Daugavas stadionā, gan tiešraidēs pie TV ekrāniem un video platformās. LFF augstu vērtē All Media Baltics līdzšinējo ieguldījumu Latvijas izlases spēļu pārraižu nodrošināšanā un to kvalitātes veicināšanā, kā arī ir pārliecināta par veiksmīgu un līdzjutējiem baudāmu abu pušu turpmāko sadarbību.

Kā jau ziņots, All Media Baltics ieguvusi Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) piešķirtās tiesības pārraidīt visas Latvijas futbola izlases mājas un izbraukuma spēles UEFA Nāciju līgā nākamajos divos ciklos, kā arī 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā un 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Sākot ar septembri, kad startēs UEFA Nāciju līga, Latvijas izlases spēles tiks pārraidītas HD kvalitātē televīzijas kanāla TV6 un video satura platformas Viaplay tiešraidēs.

TV6 un Viaplay būs redzamas UEFA Nāciju līgas mājas spēles no Daugavas stadiona Rīgā – 6. septembrī ar Andoru, 13. oktobrī ar Kazahstānu un 16. oktobrī ar Gruziju. Tāpat TV6 un Viaplay skatītājiem tiešraidē tiks translētas Latvijas izlases izbraukuma spēles gaidāmajā turnīrā – 9. septembrī ar Gruziju, 15. novembrī ar Kazahstānu un 19. novembrī ar Andoru.

Vienlaikus informējam, ka turpmāk All Media Baltics sporta kanālā Viasat Sport Baltic un platformā Viaplay tiks pārraidītas arī Eiropas labāko futbola izlašu spēles UEFA Nāciju līgā, Eiropas čempionāta kvalifikācija turnīrā un 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas skatītājam nodrošinās plašāku turnīru atspoguļojumu.

---

Latvijas Futbola federācija
All Media Baltics