Jūnija sākumā noslēdzās pirmā semestra apmācības Latvijas vēsturē pirmajiem B-UEFA Futsal licences kursiem telpu futbola treneriem, kas ir kā šī futbola izglītības segmenta attīstības nākamais solis pēc 2016. gadā organizētās pirmās C-LFF Futsal izglītības programmas. Apmācībās piedalās 13 Latvijas telpu futbola treneri.

Pirmā semestra ietvaros galveno lektoru Artūra Šketova, Aleksandra Dibrivnija un Orlando Duartes vadītajās nodarbībās uzsvars tika veltīts visām aizsardzības darbībām. Noslēdzošajā semestrī, kas sāksies 18. jūnijā, darba akcenti būs vērsti uzbrukuma niansēm.

FOTO GALERIJA

"Studentiem būs jāaizstāv diploma darbs, pie kura viņi jau tagad strādā, notiks arī praktiskais eksāmens mini-grupās, kad katrs students uzņems instruktorus un pārējos studentus sava kluba praktiskajās nodarbībās. Apmācības plānojam beigt septembrī," skaidro kursu vadītājs, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Izglītības nodaļas metodiķis Kirils Buravcevs.

Paralēli esošajām apmācībām to dalībniekiem būs iespējams piedalīties arī Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) treneru izglītības seminārā, kas FIFA instruktora vadībā Rīgā notiks no 14. līdz 18. septembrim.

Tāpat joprojām tiek pieņemti iesniegumi reģistrācijai nākamās C-LFF Futsal apmācību grupas komplektēšanai. Plānots, ka šīs apmācības varētu sākties nākamajā gadā.

Kā iepriekš vēstīts, Latvija ir starp pirmajām valstīm Eiropā, kas piedāvā šāda līmeņa apmācību telpu futbola treneriem.

---

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto: Anatolijs Hazovs