Otrdien, 5. jūnijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās notika Latvijas kausa izcīņas 2018. gada sezonas otrā posma izloze, kurā savus pretiniekus uzzināja 32 komandas.

Otrajā posmā, kas tiek izspēlēts divās kārtās, piedalās deviņu pirmā posma pāru uzvarētāji, 11 citas komandas, kas iepriekš pēc izlozes rezultātiem ieguva automātisku vietu otrajā posmā, kā arī 12 vienības, kas ikdienā spēlē Komanda.lv 1. līgas čempionātā.

Aizvadītajā izlozē noskaidroti otrā posma pirmās kārtas 16 pāri, kā arī komandu zara sadalījums otrā posma otrajā kārtā, kurā izveidosies astoņi pāri no pirmo kārtu pārvarējušajām vienībām.

Otrā posma pirmās kārtas spēles plānots aizvadīt 16./17. jūnijā, bet otrā posma otrās kārtas mači paredzēti 30. jūnijā un 1. jūlijā. Informācija par spēļu norises laikiem un vietām būs pieejama vēlāk. Pēc tam 2. jūlijā tiek plānota trešā posma jeb astotdaļfināla izloze.

Astoņām otro posmu pārvarējušajām komandām trešajā posmā jeb astotdaļfinālā pievienosies SynotTp Virslīgas vienības. Sākot ar šo sezonu, astotdaļfināla dalībnieki izlozē netiek izsēti.

Pašreizējā Latvijas kausa trofejas īpašniece ir FK Liepāja/Mogo komanda, kas finālā pērnajā oktobrī uzvarēja Riga FC futbolistus. Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.