Komanda.lv 1. līgas čempionāta septītās kārtas spēles notiks sestdien, 2. jūnijā, starp kurām būs gan abu šīs sezonas jaunpienācēju duelis un līderpozīcijā esošo daugavpiliešu spēkošanās ar viesiem no Rīgas, gan pirmā čempionāta spēle Grobiņas pilsētas stadionā. Tieši šo maču tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com translācijā.

 

02/06 | 12:00 | JDFS ALBERTS – FK STAICELES BEBRI

Rīgas Daugavgrīvas vidusskola | Kārtu atklās neierasti agra spēle, kurā sestajā pozīcijā esošā JDFS Albertskomanda lūkos turpināt sekmīgo sezonas ievadu un neatpalikt no priekšā esošajām piecām vienībām. Neuzvarēti rīdzinieki ir jau četros mačos pēc kārtas, lai arī pirms nedēļas komanda bija mata tiesas attālumā no trešā panākuma ar rezultātu 2:1 pēc kārtas, kad vien pēdējās sekundēs tika ielaisti vārti un slēgts 2:2 mierizlīgums ar RTU FC/Skonto Academy.  Lai arī JDFS Alberts punktus krāj regulāri, vērts izcelt, ka gan gūtajos, gan zaudētos vārtos (abos rādītājos – 11) ir vājākais veikums no pirmā sešinieka komandām. Tikmēr Staiceles futbolisti pēc maija vidū iegūtās pirmās uzvaras nākamajos divos mačos piedzīvojuši pārliecinošus zaudējumus. Šim posmam viņiem jācenšas pielikt punkts mačā pret komandu, kuras vārtos pērnajā sezonā FK Staiceles Bebri neraidīja nevienu bumbu, piedzīvojot zaudējumus ar 0:2 (viesos) un 0:1 (mājās).


02/06 | 15:00 | GROBIŅAS SC – FK AUDA

Grobiņas pilsētas stadions | Gaidāmās kārtas centrālā spēle, kas būs vērojama Sportacentrs.com tiešraidē. Grobiņas futbolisti, kuri gatavojas sezonas pirmajai spēlei savas pilsētas stadionā, pirms nedēļas beidzot tika pie pirmajiem punktiem, ar 4:1 viesos uzvarot Staiceles vienību. Pērnās sezonas ceturtās vietas ieguvēji tādējādi pakāpušies no kopvērtējuma tabulas pēdējās pozīcijas un tagad uzņems komandu, kas atrodas uzreiz virs viņiem astotajā vietā un ar trīs punktu handikapu. Viesiem no Ķekavas arīdzan ir iemesls sevi pierādīt, jo pēc uzvarām pirmajos divos mačos sekojusi jau četru zaudējumu sērija, kuras ietvaros gūti divi vārti un ielaisti 16. Kopvērtējuma pirmais sešinieks ir sācis atrauties, tāpēc komandām, kas vēlas tam pietuvoties, punkti jāsāk krāt jau tagad. Pagājušā gada sezonā Grobiņas SC abās tikšanās reizēs ar FK Auda svinēja uzvaras – 2:1 viesos un 3:1 mājās. Katrā no šīm spēlēm pa vieniem vārtiem kurzemnieku labā guva Emīls Knapšis.


02/06 | 17:00 | BALVU SPORTA CENTRS – SK SUPER NOVA

Gulbenes pilsētas stadions | Abas komandas šo sezonu uzsākušas turnīra jaunpienācēju statusā un līdz šim demonstrējušas krasi atšķirīgu sniegumu. Balvu futbolisti ar vienu punktu pašlaik noslēdz kopvērtējuma tabulu, kamēr SK Super Nova ir ceturtā četrus punktus aiz līderiem. Pēdējos divos mačos SK Super Nova vīri atraduši atslēgu uz pretinieku vārtiem un iekrājuši 12:1 vārtu attiecību, bet Balvu Sporta centrs pirms nedēļas apliecināja savu potenciālu un bija tuvu pārsteigumam, vien ar 0:1 piekāpjoties viesiem no Tukuma.


02/06 | 17:00 | FK TUKUMS 2000/TSS – PREIĻU BJSS

Tukuma pilsētas stadions | Trīs uzvaras pēc kārtas ļāvušas FK Tukums 2000/TSS komandai iekārtoties kopvērtējuma otrajā vietā punktu aiz līderiem. Vienības ukraiņu leģionārs Oleksandrs Čunihovskis ar septiņiem vārtiem dala trešo vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet vien divas savos vārtos ielaistas bumbas šajā rādītājā tukumniekus padara par turnīra līderiem. Zīmīgi, ka sestdien Tukumā viesosies pašlaik vismazāk rezultatīvā sacensību komanda, jo līdzšinējos piecos mačos Preiļu BJSS pretinieku vārtsargus pārspējuši vien trīs reizes. Iepriekšējās divas spēles Preiļu futbolisti aizvadīja savā laukumā, kur atzina gan Daugavpils, gan Smiltenes komandu pārākumu, bet nu laime jāmeklē viesos, kur pagājušajā sezonā tika piedzīvots zaudējums ar 1:3.


02/06 | 17:00 | BFC DAUGAVPILS/PROGRESS – RTU FC/SKONTO ACADEMY

Stadions Celtnieks, Daugavpils | Pirms nedēļas BFC Daugavpils/Progress zaudēja savus pirmos šīs sezonas punktus un pārtrauca piecu uzvaru sēriju, kad no Rēzeknes pārveda 1:1 neizšķirtu. Savā laukumā komanda atgriežas pēc trīs maču pārtraukuma. Vies no Rīgas noteikti būs motivēti cīnīties par punktiem, kā tas viņiem iepriekšējā kārtā izdevās pret JDFS Alberts, izglābjot punktu jau kompensācijas laika piektajā minūtē. Turnīra tabulā RTU FC/Skonto Academy atpaliek no pirmā sešinieka jau par četriem punktiem, kas noticis pēc tam, kad šonedēļ komandai tika piešķirts tehniskais zaudējums 12. maija spēlē Rēzeknē. Pagājušajā sezonā, viesojoties Daugavpilī, rīdzinieki cieta sakāvi ar 1:7, bet pēc tam savā laukumā piekāpās ar 0:2. Interesanti, ka starp četriem rezultatīvākajiem turnīra spēlētājiem trīs pārstāv tieši šīs divas komandas.


02/06 | 17:00 | FK SMILTENE/BJSS – RĒZEKNES FA/BJSS

Tepera stadions, Smiltene | Smiltenes futbolisti var lepoties ar pašlaik garāko uzvaru sēriju turnīrā, kas stiepjas jau četru spēļu garumā. Tas viņus ierindo kopvērtējuma piektajā vietā divas pozīcijas un vienu punktu aiz saviem gaidāmajiem pretiniekiem, kuri pēc jau minētās tehniskās uzvaras piešķiršanas krietni uzlabojuši savas pozīcijas. Interesants noteikti būs arī abu komandu uzbrukuma līderu duelis, jo gan Dmitrijs Borisovs no Rēzeknes komandas, gan Ralfs Apsītis no Smiltenes vienības līdz šim guvuši pa pieciem vārtiem. Pagājušajā sezonā šo pretinieku dueļi izvērtās rezultatīvi, kad Smiltenē ar 4:2 uzvarēja mājinieki, bet Rēzeknē tika fiksēts neizšķirts 2:2. Pa trim vārtiem šajos mačos guva smiltenieši Kristers Aldis Puriņš un Elvis Teremko.

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.