Latvijas kausa izcīņas 2018. gada sezonā aizvadītas astoņas no deviņām spēlēm pirmajā posmā, kurā spēkiem mērojas Latvijas 2. līgas klubi un citi klubi, kas pieteikuši savu dalību sacensībās.

Pirmo posmu pārvarējušas FC BetLanes, FK Karosta, FC Nikers, SK Babīte, FK Kauguri/JSS, FK Salaspils/SK Kengaroos un Albatroz SC komandas, kā arī FK Priekuļi, kuru pretiniekiem FK Jūrnieks tika ieskaitīts tehniskais zaudējums ar 0:3.

Aizvadītajos mačos ar rezultativitāti izcēlušies Oļegs Semjonovs no FC BetLanes un Kārlis Kņūts no FK Karosta, kuri guvuši attiecīgi astoņus un trīs vārtus.

Noslēdzošajā pirmā posma spēlē 2. jūnijā SK Upesciems komanda uzņems Degumnieki/MBJSS futbolistus. Šī pāra uzvarētājs pievienosies astoņām pirmo posmu jau pārvarējušajām komandām, kā arī 11 citām vienībām, kuras iepriekš pēc izlozes rezultātiem ieguva automātisku vietu otrajā posmā - FK AlbertsTalsi/FK Laidze, FK TraktorsRiga United FC, FK LimbažiMonarhs/Flaminko, FK AlianceOgres NSC, FK Pļaviņas DM, FK Salacgrīva un Ghetto FC/Gvatar.

Otrā posma pāru izloze sekos nākamajā nedēļā. Pirmo posmu pārvarējušajām vienībām otrajā posmā, kas tiks izspēlēts divās kārtās, pievienosies Komanda.lv 1. līgas dalībnieki. Sākot ar trešo posmu jeb astotdaļfinālu, sacensībās iesaistīsies SynotTip Virslīgas čempionāta vienības. Sākot ar šo sezonu, astotdaļfināla dalībnieki netiek izsēti.

Pašreizējā Latvijas kausa trofejas īpašniece ir FK Liepāja/Mogo komanda, kas finālā pērnajā oktobrī uzvarēja Riga FC futbolistus. Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.