Aizvadītajā nedēļā Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) galvenā tiesneša Alda Bērziņa vadībā risinājās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļas organizētais ziemas sezonas noslēguma pasākums, kurā tika sveikti labākie telpu futbola arbitri.

Identiski kā uzreiz pēc Optibet Virslīgas sezonas notikušajā komandu pārstāvju un ekspertu balsojumā par labākajiem aizvadītajā sezonā arī LFF Tiesnešu daļas vērtējumā tika atzīti mūsu valsts FIFA kategorijas arbitri Eduards Fatkuļins un Ingus Puriņš, bet prasmīgākā informatora/administratora balvu saņēma Uldis Stukovs.

"Manā skatījumā šī bija pavisam normāla sezona tiesnešu veikuma ziņā. Skaidrs, ka kļūdas būs vienmēr, bet nevaru arī apgalvot, ka šajā ziņā būtu piedzīvota kāda liela izgāšanās. Kopumā tiesneši savus pienākumus veica godprātīgi un ar vislielāko atbildības sajūtu," uzsvēra LTFA galvenais tiesnesis Aldis Bērziņš.

Papildus nominācijā par visvairāk parādīto aktivitāti sveikts tika Edgars Martinsons, kā labākais debitants atzīts Sergejs Šacmans, par ievērojamākā progresa sasniegšanu LTFA apbalvoja Aleksandru Šiškunovu,  bet kā labākais trešais tiesnesis sumināts Jurijs Ivušins.

Īpašā LTFA valdes locekļa Mārtiņa Petrova iekļautajā nominācijā par cīņu laukumā pret spēlētāju necenzētas leksikas izmantošanu atzinību saņēma trīs šajā ziņā rūdītākie arbitri – Edgars Martinsons, Jurijs Ivušins un Andris Utināns.

"Asociācija ciešā sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju katru sezonu arvien vairāk velta uzmanību mūsu valsts telpu futbola tiesnešu attīstībai. Seminārs ar izcilā speciālista Pedro Galana līdzdalību jau vien bija ievērojams notikums Latvijas mērogā. Nākamajā sezonā viena no mūsu prioritātēm būs tieši vietējo telpu futbola tiesnešu apstākļu uzlabošana, lai palielinātu arbitru kvantitāti un kvalitāti. Tas ir ļoti būtiski, jo šobrīd ar katru gadu pieaug sacensību skaits, tāpat attīstās arī komandu meistarības līmenis," sacīja LTFA izpilddirektors Eduards Borisevičs.

---

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija