Mediju grupa All Media Baltics (AM Baltics) pārraidīs visas Latvijas futbola izlases mājas un izbraukuma spēles UEFA Nāciju līgā nākamajos divos ciklos, kā arī 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā un 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas futbola izlases spēles tiks pārraidītas AM Baltics TV kanālā TV6 un videosatura platformā Viaplay. Kanālā Viasat Sport Baltic (VSB) un platformā Viaplay tiks pārraidītas arī Eiropas labāko futbola izlašu spēles visos minētajos turnīros, kas skatītājam nodrošinās plašāku turnīru atspoguļojumu. Pārraides tiks nodrošinātas, sākot no 2018. gada septembra līdz 2022. gada pavasarim.

AM Baltics vadītāja Latvijā Baiba Zūzena: "Esam gandarīti, ka varam iepriecināt Latvijas futbola sabiedrību un fanus ar ziņu, ka jau šajā rudens sezonā AM Baltics ievērojami palielinās pasaulē populārākā sporta veida – futbola – pārraidīšanu savos kanālos. Mēs esam pārliecināti, ka tādējādi veicināsim futbola popularitāti Latvijā un kopā vairosim futbola atbalstītāju pulku, jo Eiropas turnīru spēlēm varēs aizrautīgi sekot gan TV ekrānos, gan digitālajās platformās TVPlay un Viaplay, ko ērti lietot sev vēlamajā mobilajā ierīcē."

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs: "Mums ir liels prieks uzsākt ciešāku sadarbību ar All Media Baltics tik simboliskā brīdī. Brīdī, kad Latvijas futbolā ir tik daudz pārmaiņu un enerģijas ieiet citā kvalitātē, brīdī, kad tik ļoti gribam celt latiņu spēlei, ko rādām laukumā. Tas ir simboliski, ka tas viss sakrīt ar futbola atgriešanos atjaunotajā Daugavas stadionā. UEFA Nāciju līga mums ir jauns un patīkams izaicinājums. Teikšu tā, kā savulaik runāju, esot futbola laukumā, – esam noskaņoti ļoti kaujinieciski, ļoti vēlamies iepriecināt līdzjutējus gan stadionā, gan tos, kas futbolu baudīs pie saviem ekrāniem!"

2018. gada septembrī sāksies UEFA Nāciju līga – jauns turnīrs, kas notiks reizi divos gados. Sešpadsmit valstsvienības tiks sadalītas četrās lielās divīzijās, kuras dalīsies mazākās grupās. Latvijas futbola izlase UEFA jaunizveidotajā Nāciju līgā D divīzijas apakšgrupā spēlēs kopā ar Andoras, Kazahstānas un Gruzijas komandām. Pēc spēka ceturtajā jeb vājākajā D divīzijā 16 izlases sadalītas četrās grupās pa četrām izlasēm katrā. Apakšgrupu uzvarētājas iegūs iespēju startēt 2020. gada turnīra C divīzijā.

AM Baltics savās digitālajās platformās ViaplayTVPlay un Skaties.lv pārraidīs arī Latvijas futbola izlases spēles Baltijas kausa izcīņā 2. jūnijā savā laukumā plkst. 18:00 ar Igauniju un 5. jūnijā viesos plkst 19:00 ar Lietuvu, kā arī pārbaudes spēli ar Azerbaidžānu savā laukumā 9. jūnijā plkst. 18:00.

---

Informāciju sagatavoja:
All Media Latvia