Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs un izpilddirektors Edgars Pukinsks, kurš no 1. jūnija pārņems LFF ģenerālsekretāra funkcijas, otrdien, 22. maijā, tikās ar mediju pārstāvjiem, apspriežot aktualitātes pašmāju futbolā un ieplānotos darbus gan tuvākā, gan tālākā nākotnē.

Tuvojoties pirmā mēneša noslēgumam, kurā savus jaunos pienākumus veic Kaspars Gorkšs, plašs LFF jaunās administrācijas diskusiju spektrs izvērsts saistībā ar gaidāmajām pārmaiņām LFF iekšējo procesu organizēšanā un pārvaldes modelī. Paredzētās izmaiņas tiek risinātas procesuālā kārtībā un tiks detalizētāk izklāstītas līdz ar attiecīgo pārmaiņu ieviešanu federācijas ikdienas darbā. Ņemot vērā, ka pēc jauna LFF prezidenta ievēlēšanas darbu turpina jau iepriekš ievēlētā LFF valde, jūnija ievadā valdes locekļi tiksies divu dienu izbraukuma sesijā, apspriežot turpmākos darba un sadarbības principus. Kā skaidro LFF vadība, tās ambīcijas ir esošo futbola pārvaldības sistēmu nevis sagraut, bet gan modernizēt, efektivizēt un attīstīt, kas uzticētajā nepilnu divu gadu darba termiņā ir liels izaicinājums.

Jūnija ievada LFF valdes sēdē arī tiks apstiprinātas turpmākās sadarbības iespēju pamatnostādnes gan attiecībā pret līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Jāni Mežecki, gan Latvijas nacionālās izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu. Darba attiecību juridiskā formulēšana ar jauno Latvijas izlases galveno treneri Miksu Pātelainenu norisinās veiksmīgi, un šonedēļ treneris preses konferencē iepazīstinās ar saviem darba plāniem, kā arī uz jūnija spēlēm izsaukto izlases kandidātu loku.

LFF vadība ieskicēja arī ieviestās izmaiņas Latvijas nacionālās izlases prēmēšanas sistēmā, kas piesaistīta nevis sniegumam atsevišķās spēlēs, bet gan izlasei izvirzīto mērķu sasniegšanai, tādējādi ieviešot motivējošu sistēmu, kas rada atkarību no sasniegtā rezultāta. Tuvākais no mērķiem, ko plānots virzīt izlasei ar LFF valdes lēmumu, ir pirmā vieta savā apakšgrupā gaidāmajā UEFA Nāciju līgas turnīrā.

Diskutējot par plānotajām izmaiņām LFF darba caurskatāmībā, federācijas vadība uzsver, ka tās interesēs ir šī segmenta uzlabošana un plašāka publiska skaidrošana. Lai arī tas ir darāmo darbu sarakstā, tiek atgādināts, ka ne visas informācijas publiskošana vai publiska skaidrošana ir atkarīga tikai no LFF iniciatīvas, jo virknē segmentu jāņem vērā arī dažādi reglamentējošie juridiskie faktori.

LFF vadība pauda gandarījumu par veiksmīgo sadarbību starp LFF, UEFA un Daugavas stadionu Rīgā, kas ļaus jau jūnijā Latvijas nacionālajai izlasei atgriezties šajā vēsturiskajā futbola mītnē un laika gaitā turpināt visu stadiona elementu pielāgošanu visaugstākajām starptautiskajām prasībām.