Trešdien, 16. maijā, četros Latvijas stadionos tika aizvadītas SynotTip futbola Virslīgas 8. kārtas spēles, līdz ar to sekmīgi ievadot čempionāta otro apli. Sportiski pārsteigumi izpalika, mačiem noslēdzoties ar favorītu uzvarām un kaujiniecisku neizšķirtu TOP spēlē.

SPARTAKS JŪRMALA – FK JELGAVA 0:1 (0:0)

Spēles labākie momenti

Spēlē starp čempioni FK Spartaks Jūrmala un FK Jelgava intriga bija, vai jelgavniekiem vēlreiz izdosies pārsteigt un atkārtoti pārspēt pēdējo divu sezonu čempioni, kas izdevās sezonas pirmajā spēlē Olainē. Arī šoreiz cīņa bija mazrezultatīva, taču nemainīgi ar mājinieku pārākumu, līdz ar to jūrmalniekiem izdevās revanšēties par zaudējumu pirmajā aplī (1:0). Zīmīgi, ka vienīgo vārtu autors bija Aleksejs Višņakovs, kuram tie bija jau sestie vārti šosezon.


RIGA
 FC – FK LIEPĀJA/MOGO 2:2 (1:0)

Spēles labākie momenti

Šīs kārtas TOP spēles rezultātu mača 34. minūtē ar realizētu 11 metru soda sitienu atklāja Darko Lemajičs, izvirzot mājiniekus Riga FC vadībā. Otrā puslaika sākumā, 49. minūtē, izlīdzinājumu panāca liepājnieku leģionārs Sedina Keita, savukārt mača turpinājumā viesi no Liepājas 69. minūtē ar precīzu sitienu panāca jau vadību – šoreiz kapteiņa Artūra Karašauska tālu piespēli vārtu guvumā pārvērta Jānis Ikaunieks. Par prieku vietējiem faniem Rīgas komandas atrašanās iedzinējos gan nebija ilga, jo 79. minūtē ar spēcīgu sitienu, bumbai lidojot zemā trajektorijā, Riga FC labā vārtus guva Elvis Stuglis. Šoreiz TOP spēlē rezultatīvs neizšķirts 2:2.


VALMIERA GLASS
 VIA – FK VENTSPILS 1:3 (0:0) 

Spēles labākie momenti

Interesanti, ka šīs spēles rezultāts tika atklāts vien otrā puslaika sākumā, taču vārtu guvumi sekoja uzreiz dubultīgi. Vispirms 47. minūtē ventspilniekus vadībā izvirzīja Nauris Bulvītis, bet vien divas minūtes vēlāk Adeleke Akinjemi panāca viesiem jau divu vārtu pārsvaru. Spēle beigu daļā, 86. minūtē, FK Ventspils labā trešos vārtus guva uz maiņu nākušais leģionārs Matušs duš Santušs, taču pēdējo vārdu spēlē par prieku mājinieku faniem teica Kristers Lūsiņš, gūstot Valmierai goda vārtus un uzstādot spēles gala rezultātu.


FK METTA/LATVIJAS UNIVERSITĀTE – RFS 0:1 (0:1)

Spēles labākie momenti

Cīņas starp FK Metta/Latvijas Universitāte’ un RFS allaž ir principiālas un ar lielu intrigas devu, kas neizpalika arī šoreiz. Kā izrādījās mača izskaņā, šajā reizē ambiciozajai RFS komandai pietika ar vienu vārtu guvumu, lai kopvērtējuma tabulā pierakstītu vēl trīs punktus un turpinātu saglabāt līderu godu. Šoreiz vienīgos vārtus 28. minūtē guva Maksims Marusičs.

Gaidāmā SynotTip Virslīgas spēļu kārta, kas būs jau devītā, risināsies nākamajā nedēļas nogalē un arī pirmdien. Tam sekos trīs nedēļu pārtraukums Virslīgas čempionātam, kura laikā Latvijas nacionālā futbola izlase cīnīsies Baltijas kausā un pārbaudes spēlē pret Azerbaidžānu.

---

Informāciju sagatavoja:
SynotTip Virslīga
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova