Latvijas jaunatnes futbola čempionātā pašlaik 21 apakšgrupu ietvaros līdera statusu bauda 16 dažādu klubu komandas no Rīgas, Piņķiem, Olaines, Rēzeknes, Daugavpils, Smiltenes, Salaspils, Ilūkstes, Liepājas, Jēkabpils un Jelgavas.

 

U-18 vecuma grupas Elites sacensībās pašlaik līderu godā ir Rīgas Futbola skola, kurai aiz muguras jau septiņas spēles. Tiesa, trīs punktu diapazonā izkārtojušās vēl trīs citas komandas – FA Ventspils, FK Liepāja/LFS un BFC Daugavpils -, kurām visām ir divi mači rezervē. Kā vienīgie šajā konkurencē bez punktiem ir Vidzemes FC futbolisti, kas pērn kļuva par U-18 grupas Latvijas čempioniem. Savukārt U-18 Meistarības grupā teicami sezonu aizvada FK Dinamo/SK Babīte komanda, kas uzvarējusi visos piecos līdzšinējos mačos.

U-16 Elites konkurencē galvaspilsētas komandas no Riga FC un Rīgas Futbola skolas iekrājušas pa desmit punktiem četrās spēlēs, bet par punktu atpaliek SK Super Nova. Arī šeit vienīgi vidzemnieki vēl atrodas savu pirmo punktu meklējumos, kamēr Attīstības grupas Rietumu apakšgrupā četras uzvaras pēc kārtas pirmo vietu ļauj ieņemt AFA Olaine/FK Lielupe puišiem. Austrumu apakšgrupā līdzīgi sokas Rēzeknes FA/BJSS vienībai, kuras kontā trīs panākumi un jau 20 gūti vārti.

U-15 Elites grupas turnīra ievadā sevi kā līderus pieteikušas BFC Daugavpils, FK Liepāja/LFS un FS Metta komandas, kuras pēc sešām spēlēm šķir trīs punkti, bet Meistarības grupā identisks izkārtojums pēc pieciem aizvadītiem mačiem ir starp Vidzemes FC, JFA Jelgava un Rēzeknes FA/BJSS futbolistiem. Attīstības grupas Rietumos pie punktiem tikušas piecas no sešām komandām, kuras šķir divi punkti, bet Austrumos līdzīgi sokas piecām citām vienībām, kuras šķir četri punkti. Šeit līderi pašlaik ir attiecīgi JDFS Alberts-2 un SK Kengaroos.

U-14 Elites konkurencē, līdzīgi kā U-15 grupā, priekšā konkurentiem soļo BFC Daugavpils, FK Liepāja/LFS un FS Metta, bet starp Meistarības grupas komandām sevi pagaidām vislabāk apliecinājušas Rēzeknes FA/BJSS, FK Dinamo Rīga, JFA Jelgava un AFA Olaine vienības. Attīstības grupā šī vecuma futbolisti spēkojas četru apakšgrupu ietvaros, kurās pašlaik līderi ir Ilūkstes NSSVidzemes FC, FK Liepāja/LFS-2 un Babītes SK jaunieši.

U-13 komandu vidū Elites grupā Rīgas Futbola skola, JFC Skonto un FK Liepāja/LFS ir A apakšgrupas vadošo vīdu, kamēr B apakšgrupā teicami sokas FS Metta puišiem, kuriem jau sešas uzvaras pēc kārtas un sešu punktu pārsvars pār BFC Daugavpils. Attīstības grupas konkurencē četru apakšgrupu līderu vidū ir Jēkabpils SSVidzemes FC/2006, JFA Jelgava un Futbola Parks jaunā maiņa.

Šosezon dažādo vecuma grupu spēlēs spēkiem mērojas kopumā 154 komandas, kas jau atkal ir jauns čempionāta dalībnieku rekordskaits.

Latvijas jaunatnes čempionāts, kā ierasts, norisinās piecās vecuma grupās (U-13, U-14, U-15, U-16 un U-18), bet sacensību dalībnieki ir sadalīti trīs spēku samēru konkurencēs – Elites, Meistarības un Attīstības grupās. Elites grupā tiek pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni, bet Meistarības grupa ir kā pārejas starpposms no Attīstības uz Elites grupu.

Ar katru nākamo čempionāta sezonu tā dalībnieku skaits ir jūtami palielinājies. Tā, piemēram, 2013. gadā čempionātā piedalījās 67 komandas, aizpērn – 129 vienības, bet pirms gada – jau 142 komandas. Tāpat pagājušajā gadā pirmoreiz starp Elites un Attīstības grupām tika ieviests jauns starpposms jeb Meistarības grupa, kurā pērn sacentās U-14 vecuma grupas futbolisti, bet šogad tiem klāt nākuši arī U-15 un U-18 vecuma spēlētāji.