Maijā Latvijas futbola tiesnešu komanda - Artis Ķēniņš, Mārtiņš Svipsts un Andrejs Kolosovs - uzsākusi apmācības Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) CORE (Centre of Refereeing Excellence) programmā perspektīvajiem kontinenta futbola tiesnešiem.

Apmācības notiek divos posmos UEFA galvenajā mītnē Nionā, Šveicē. Pirmais posms tiek organizēts no 15. līdz 24. maijam, bet otrais norisināsies oktobra izskaņā. Starp abiem posmiem nodarbības norisinās tālmācībā.

Programma sevī ietver spēļu tiesāšanu, to analīzi, teorētiskas un praktiskas nodarbības balstītas uz spēles noteikumiem, fizisko normatīvu kārtošanu, kā arī angļu valodas eksāmenu.

Šajās apmācībās piedalās tiesnešu brigādes arī no tādām valstīm kā Anglija, Krievija, Ungārija, Gruzija, Serbija, Turcija un Vācija.

UEFA CORE ir apmācību kurss, kur tiek sagatavoti valstu perspektīvākie tiesneši, dodot tiem zināšanas fitnesa jomā, noteikumu pielietošanā spēles laikā un psiholoģiskajās vērtībās - kā sevis analizēšanā un kritikā pret sevi, tā arī motivācijā savu mērķu sasniegšanai.

Latvijas Futbola federācija (LFF) mūsu tiesnešiem novēl veiksmi, izturību un pacietību, apmācības uzsākot!