Arī otrajā Latvijas atklātā veterānu čempionāta posmā uzvarējuši esošie titula īpašnieki no Daugavpils komandas, kuri 12. maijā Balvos bija labākie Aina Šaicāna piemiņas turnīrā.

Astoņu komandu konkurencē sevi pirmajā sacensību posmā vislabāk apliecināja Daugavpils un Rēzekne, kas ieņēma pirmās vietas savās apakšgrupās, aiz sevis atstājot attiecīgi Jēkabpils un Viesulis komandas. Daugavpilieši ar 2:0 uzvarēja gan Jūrmala gan Sportima komandas, bet ar 0:1 atzina jēkabpiliešu pārākumu. Tikmēr rēzeknieši savā grupā ar 1:0 apspēlēja Carnikava vienību, bet abos pārējos mačos cīnījās neizšķirti – 0:0 ar Viesulis un 1:1 ar Limbaži.

Pusfināla spēlēs Jēkabpils un Daugavpils savus vārtus atstāja neskartus, uzvarot attiecīgi Viesulis (2:0) un Rēzekne(5:0) komandas. Finālā gan jēkabpiliešiem neizdevās atkārtot panākumu, kas tika iegūts apakšgrupu posmā, jo daugavpilieši šoreiz bija pārāki ar 2:1. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Rēzekne, kas pēc 1:1 neizšķirta pēcspēles sitienos ar 3:2 apspēlēja Viesulis vienību.

Izceļams, ka Rēzekne trešo vietu izcīnījusi otrajā posmā pēc kārtas, bet Jēkabpils pirmo reizi šosezon tikusi labāko trijniekā. Pirmajā posmā savā laukumā tai nācās samierināties ar piekto pozīciju.

Pēc diviem posmiem Daugavpils kopvērtējuma galvgalī bauda četru punktu pārsvaru pār rēzekniešiem, bet vēl par punktu atpaliek Jēkabpils.

Nākamais čempionāta posms 2. jūnijā notiks Kauguros.

Kopumā sezonas garumā paredzētas 12 sacensības, kuras uzņem laukumi Jēkabpilī, Balvos, Kauguros Aizkrauklē, Rēzeknē, Rīgā, Žagarē (Lietuva), Carnikavā, Limbažos, Daugavpilī un Ogrē. Šādu turnīru sēriju veterāniem Latvijas Futbola federācija (LFF) organizē ceturto gadu pēc kārtas. Atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas arī Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējos trīs gados par turnīra čempioni kļuvusi Daugavpils komanda. Labāko trijniekā trīs reizes bijusi Carnikava, bet divas – Sportima vienība. Vienreiz medaļnieku pulkā iekļuvusi Jūrmala.